Gemeente Nederbetuwe


College stelt locatie Van Drielplein vast voor winkelconcentratie Ochten

06 mrt 2007
Informatiebijeenkomst 15 maart in De Vicary in Ochten. College stelt locatie Van Drielplein vast voor Winkelconcentratie Ochten
Informatiebijeenkomst 15 maart in De Vicary te Ochten Het college van burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe heeft op dinsdag 27 februari jl. het rapport `Locatiekeuze Winkelconcentratie Ochten: Naar een duurzaam en vitaal dorpshart voor Ochten' vastgesteld. In dit rapport wordt de locatie Van Drielplein aangewezen als de beste locatie voor winkelconcentratie in Ochten. Om de achtergronden van deze locatiekeuze en het vervolgtraject toe te lichten organiseert het college een informatiebijeenkomst in De Vicary op donderdag 15 maart a.s. om 20.00 uur.

De keuze voor het Van Drielplein is de afgelopen maanden tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de deelnemende winkeliers, het nieuwe bestuur van De Vicary en een politieke klankbordgroep. Het Van Drielplein is de beste locatie voor de realisatie van een echt dorpshart in Ochten.

In het gekozen ontwikkelingsmodel worden de supermarkten en dagwinkels geconcentreerd rondom het Van Drielplein. Boven de winkels is ruimte voor woningen. Omdat beide supermarkten veel ruimte nodig hebben, wordt op de huidige locatie van De Vicary een nieuwe supermarkt gerealiseerd. Hierdoor moet het oude gebouw van De Vicary wijken. Omdat iedereen van mening is dat de functie van De Vicary voor Ochten behouden moet worden, gaat het ontwikkelingsmodel uit van een geheel nieuw en modern gebouw voor De Vicary op de huidige locatie, naast de nieuw te ontwikkelen supermarkt.

De locatiekeuze is een ingewikkeld traject geweest. Daarom vindt het college het belangrijk de keuze voor het Van Drielplein aan de inwoners van Ochten toe te lichten. De informatiebijeenkomst op 15 maart vindt plaats in De Vicary en begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

Op 19 maart wordt de locatiekeuze behandeld in de raadscommissie Grondgebiedzaken waarna de gemeenteraad op 19 april definitief een besluit neemt.

Wij wijzen u erop dat het gaat om een locatiekeuze en niet om een concreet plan. De komende maanden wil het college de locatie Van Drielplein in samenwerking met betrokken partijen verder uitwerken tot een concreet ontwikkelingsplan op basis waarvan het project in samenwerking met marktpartijen gerealiseerd kan worden.

Voor vragen over het project Winkelconcentratie Ochten kunt u contact opnemen met de gemeente Neder-Betuwe, telefoon 0488-449900.