Gemeente Zaltbommel


Financiële tegemoetkoming voor Walsprong 6 maart 2007 Dit jaar is de Wet inburgering van kracht gegaan. Deze wet is ter vervanging van de Wet inburgering nieuwkomers. In deze nieuwe Wet inburgering staat de eigen verantwoordelijkheid van de inburgeraar Geplaatst op: 6 maart 2007
Financiële tegemoetkoming voor Walsprong

Op 26 april neemt de gemeenteraad van Zaltbommel een besluit over een financiële tegemoetkoming voor openbare basisschool De Walsprong en andere partners van Brede School de Waluwe. De Walsprong heeft om deze tegemoetkoming gevraagd vanwege de vertraging van de Brede School in de wijk de Waluwe.

Aan de voorkant van de school is begonnen met de sloop van huizen. De Walsprong verwacht een afname van het aantal leerlingen en een onveilige situatie voor de kinderen door de verpauperde omgeving van de school en door de vertraging van de komst van de nieuwe Brede School in de Waluwe. Ook krijgt de Walsprong te maken met extra huisvestingskosten door de vertraging van de brede school. Het college van B&W heeft in oktober 2006 toegezegd de Walsprong financieel tegemoet te komen in de extra huisvestingkosten. In april neemt de raad hierover een beslissing.

Walsprong

De Walsprong wil graag tot de verhuizing naar de Brede School in de Waluwe een levendige schoolstraat maken. De Walsprong wil inspelen op de aangekondigde sloop- en bouwactiviteiten door in de afscheiding van het bouwterrein vrolijk geschilderde panelen aan te brengen die de toekomst van de BinnenVergt in beeld brengen. Daarnaast wil zij de bouwactiviteiten op de voet volgen. Ook moet de straat afgesloten worden voor bouwverkeer. Daarnaast wil de school preventieve maatregelen nemen in de omgeving van de school, zoals het betrekken van buurtvaders en de inzet van extra politietoezicht. Sinds 1 januari dit jaar patrouilleren extra buitengewone opsporingsambtenaren al rondom de school. De woning dichtbij het schoolgebouw wordt aangepast voor huisvesting van "Speel-o-theek De Schatkist", buitenschoolse opvang "BSO De Vlinder" en de pedagogische ondersteuning ten behoeve van allochtone en autochtone ouders.

Brede School

De Brede School de Waluwe zou uiterlijk 1 augustus 2008 gerealiseerd zijn. Dit heeft de gemeenteraad in september 2005 besloten. De opdracht van de gemeenteraad om een integrale gebiedsvisie voor de Waluwe II fase 2 te ontwikkelen heeft dit vertraagd.