Politie Midden- en West Brabant

Persberichten dinsdag 6 maart district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 6 maart 2007

Schennisplegers actief

ROOSENDAAL: Een getuige meldde op maandag dat in het Emile van Loonpark een schennispleger was gesignaleerd. Dit gebeurde rond 12.30 uur. De politie hield de omgeving in de gaten om de man, die zichzelf aan het bevredigen was in het park, te snappen. Dit was echter tevergeefs.

HOOGERHEIDE: Een 44-jarige vrouw uit Hoogerheide heeft aangifte gedaan van openbare schennis der eerbaarheid. Omstreeks 14.00 uur reed de vrouw met haar auto over de Suijkerbuijkstraat. Ze wilde keren en zag een man met een fiets staan, die zijn onderlijf ontbloot had. De vrouw alarmeerde de politie en deed aangifte.

Hennepkwekerij aangetroffen in woning

HALSTEREN: Op maandagmiddag controleerde de politie na een tip een woning aan de Mozartstraat. Hier werd een hennepkwekerij aangetroffen. De politie bijna 14 kilo henneptoppen en 27 niet getopte planten in beslag. De bewoner van het pand is aangehouden als verdachte en gehoord. De kwekerij is geruimd en de drugs en apparatuur zijn in beslag genomen.

Jongen aangehouden in bezit van gestolen fiets

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op maandagavond rond 19.30 uur een 17-jarige jongen aan uit Bergen op Zoom aan. Een getuige meldde even tevoren dat er een aantal mensen aan een fiets aan het morrelen waren aan de Antwerpsestraatweg. De politie trof hier de 17-jarige man aan die zei de eigenaar van de fiets te zijn. Hij had de fiets net gekocht. Het voertuig bleek gesignaleerd te zijn als gestolen. De jongen is aangehouden en verhoord. In overleg met justitie zal worden besloten wat zijn straf zal zijn. De eigenaar van de fiets is in kennis gesteld en zal deze terug ontvangen.

Politie betrapt drugstoeristen na autopech

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op maandagavond drie personen aan voor het bezit van softdrugs. De 32-jarige man, 18-jarige man en 25-jarige vrouw uit Luik stonden met hun auto op de vluchtstrook langs de A4, toen de politie hen zag staan. Ze namen een kijkje. De auto bleek accuproblemen te hebben. Uit de auto kwam een henneplucht. Bij navraag overhandigden de inzittenden kleine zakjes hennep. De politie had het vermoeden dat dit niet alles was wat in de auto aanwezig was en doorzocht het voertuig. Hierbij werd nog een grote hoeveelheid gevonden. In totaal is ruim 600 gram hennep in beslag genomen. De drie zijn aangehouden en verhoord. In de auto waren ook twee kinderen van 9 en 13 jaar aanwezig. Deze zijn opgevangen op het politiebureau. Na verhoor zijn de verdachten met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Bedrijfsinbraken

ROOSENDAAL: Op maandag is tussen 17.30 uur en 23.45 uur een inbraak gepleegd in een winkel aan de Nieuwe markt. De daders vernielden de ruiten van de winkel en namen een hoeveelheid kleding weg. De politie was twee minuten na de melding aanwezig, maar de inbrekers waren er al vandoor. Van de eigenaar van de winkel is aangifte opgenomen en de politie stelt een sporenonderzoek in.

In de nacht van maandag op dinsdag is ook ingebroken in een ander winkelpand aan de Nieuwe Markt. Ook hier zijn de ruiten vernield. De daders namen apparatuur weg uit de etalage. De politie heeft aangifte opgenomen.

OSSENDRECHT: Onbekenden braken op dinsdagochtend Tussen 04.15 en 05.30 uur in in een benzinestation aan de Koningin Wilhelminastraat. De eigenaar van het station ontdekte de toegangsdeur op grove wijze was opengebroken en men o.a. een hoeveelheid rookwaar had gestolen. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Snelheidscontrole

ZEVENBERGEN: De politie hield op dinsdag tussen 08.30 uur en 11.00 uur een snelheidscontrole aan de Hazeldonkse Zandweg. Er zijn 224 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 11 in overtreding waren. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 80 km/u.

Auteur: Inge Rijgersberg