Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 7 maart 2007

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Arica 65, dakkapel achterzijde aanbrengen.

Jasmijnsingel 1, rioolgemaal bouwen.

Kerklaan, kinderhospice bouwen.

Kalmanstraat 11, 13, 15, 17 en 19, dakkapellen aanbrengen.

Lahndal 31, woning op verdieping uitbreiden.

Bermweg 502, woning zijkant uitbreiden.

Kanaalweg 10, schuur bouwen.

Arica 67, dakkapel voorzijde aanbrengen.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 26 februari 2007:

Gruttosingel 54, tuinhuisje plaatsen.

Bermweg 97, bijenstal bouwen.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

KAPVERGUNNINGEN verleend

Door de gemeente aangevraagd:

Da Costasingel t.o. nr. 10

Verplanten van 1 moerascypres wegens aanleg overstort riool voor het plan Rozenburcht binnen een straal van 35 meter.

Achter kerk Banda Neira


1 populier, de boom is te groot, hierdoor wordt het aangrenzende voetpad te smal. Geen herplant omdat anders in de toekomst dezelfde problemen zich gaan voordoen.

Achter Merellaan 99


1 fijnspar wegens ophoging van de wijk en rioolwerkzaamheden. Geen herplant. De boom is door particulieren in openbaar groen geplant na kerst.

Achter Wisselspoor 16


1 iep. De boom is dood. De boom en de beplanting worden gerooid. Vervolgens wordt het vak conform het groenstructuurplan weer beplant.

Overige aanvragers:

Kralingseweg 2


2 atlasceder, 3 witte paardenkastanjes en 1 nootka cipres wegens renovatie van de tuin. Geen herplant.

Keerkring 33


1 wilg wegens schaduwoverlast. Geen herplant.

St. Francisbaai 38


1 dennenboom wegens schaduwoverlast. Geen herplant.

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten de kapaanvragen, de rooitekeningen en de

conceptbeschikkingen, liggen zes weken ter inzage. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan eenieder schriftelijk zijn bedenkingen over de kapaanvragen kenbaar maken bij het college. Voor overige vragen omtrent kapaanvragen/vergunningen kunt u terecht bij mw. H. Jansen-Oranje, telefoon 010-2848637.

U kunt uw bedenkingen ook mondeling indienen of nader toelichten tijdens de openbare hoorzitting op maandag 19 maart 2007 vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Jansen-Oranje, telefoon 010-2848637.

Voor wat betreft de verleende vergunningen geldt dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

INVALIDENPARKEERPLAATSEN

Het college heeft besloten een parkeervak te reserveren als invalidenparkeerplaats bestemd voor onderstaande motorvoertuigen. Dit gebeurt door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig. Ook wordt er een wit diagonaal kruis in de bijbehorende parkeervakken gezet.

Verzenddatum 2 maart 2007 (datum besluit 2 februari 2007):

kentekennummer JD-PV-67, De heer A. Jense, Beemsterhoek 315, Capelle aan den IJssel.

Verzenddatum 5 maart 2007 (datum besluit 5 maart 2007):

kentekennummer 53-TL-KN voor de heer F.M. van Berkel, Tsjaikovskistraat 24, Capelle aan den IJssel.

kentekennummer 29-SJ-SG voor de heer A.M. Van Son, Doormanplein 16, Capelle aan den IJssel.

kentekennummer 02-JS-SX voor mevrouw M.M. Koolen-de Krou, Capelle aan den IJssel.

Bovengenoemde besluiten, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekeningen, liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

Evenementenvergunningen
aangevraagd

Het college maakt bekend dat een vergunning is aangevraagd door:


· Stichting IJsselconcerten, voor het houden van het tiende Midzomerfestival in het Schollebos op
zondag 24 juni 2007.


· WOP Schollevaar, voor het houden van het tweede Blues Festival Schollevaar op het grasveld aan de Gong bij de Klarinet op zondag 10 juni 2007.


· E. van Gink, voor het houden van een Mustang Valley op het grasveld bij het Pannenkoekenhuis in Schollevaar op zondag 20 mei 2007.


· Zeeverkennersgroep Robert Baden Powell, voor het houden van de Capelse Avondvierdaagse van 11 juni 2007 tot en met 15 juni 2007.

Evenementenvergunning
verleend

Het college maakt bekend dat een vergunning is verleend aan:

Tora Evenementen op 28 februari 2007 om op zaterdag 4 augustus 2007 op het Stadsplein een antiek-crea-vlooienmarkt te houden.

Slijpwerkzaamheden aan het spoor

Aan BamRail is ontheffing verleend voor het verrichten van slijpwerkzaamheden aan het spoor op 15 en 16 maart 2007 tussen 00.30 uur en 05.30 uur en 18 en 19 maart 2007 tussen 00.30 uur en 05.45 uur.

Gevelreclame

Op 2 maart 2007 is door het college vergunning verleend voor gevelreclame voor het pand aan de Essebaan 42 te Capelle aan den IJssel. De reclamevergunning is aangevraagd door Nashuatec Document Services.

Vrijstellingsprocedure 29 woningen Wegelingpark

Het college maakt bekend dat voor de realisatie van 29 woningen in het Wegelingpark een procedure op grond van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening wordt gestart.

Het bouwplan

Het bouwplan, aangevraagd door de BVR groep, heeft betrekking op het realiseren van 29 woningen (vrijstaand en geschakeld) in het Wegelingpark (het gebied ten oosten van de Schenkelsedreef).

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan s-Gravenweg-west, Herziening I, maar in overeenstemming met het toekomstige bestemmingsplan voor het gebied, s-Gravenweg-west 2006. Het ontwerpbestemmingsplan s-Gravenweg-west 2006 heeft eind 2006 ter inzage gelegen en zal volgens planning op 26 maart 2007 door de gemeenteraad worden vastgesteld.

Artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening biedt de mogelijkheid om, vooruitlopend op het nieuwe bestemmingsplan, vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan dient als ruimtelijke onderbouwing voor de vrijstellingsprocedure.

Wanneer en hoe kunt u reageren?

Het bouwplan ligt samen met de ruimtelijke onderbouwing (in dit geval het ontwerpbestemmingsplan s-Gravenweg-west 2006) en het ontwerpvrijstellingsbesluit met ingang van 8 maart 2007 gedurende zes weken ter inzage. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk zijn zienswijze over het voornemen om voor dit bouwplan vrijstelling te verlenen kenbaar maken bij het college.

Bovengenoemde stukken liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel