Gemeente Capelle a/d IJssel

Aanvraag stimuleringsmaatregel vrijwilligerswerk 2008

Voor 1 april 2007 kunnen vrijwilligersorganisaties weer een aanvraag indienen voor de stimuleringsmaatregel vrijwilligerswerk voor het jaar 2008.

Deze stimuleringsmaatregel bestaat uit:


- de waarderingssubsidie;


- collectieve verzekering;


- bestuursaansprakelijkheidsverzekering.

De waarderingssubsidie

De waarderingssubsidie is bedoeld voor alle vrijwilligers van Capelse vrijwilligersorganisaties.

De subsidie bedraagt 46,- per vrijwilliger en kan besteed worden aan een waarderingsactiviteit, deskundigheidsbevordering of een onkostenvergoeding. Aanvragen voor de waarderingssubsidie moeten voor
1 april 2007 worden ingediend. Na deze datum worden aanvragen voor
2008 niet meer in behandeling genomen.

Bij de aanvraag moet een lijst worden gevoegd waarop de namen, adressen en functies van de betreffende vrijwilligers staan. Ook moet aangegeven worden op welke manier het te ontvangen subsidiebedrag besteed zal worden. Is er al eerder een aanvraag ingediend? Dan kan een kopie van de lijst van 2007 worden gebruikt, waarop de wijzigingen in het vrijwilligersbestand staan aangegeven.

Collectieve verzekering

De gemeente heeft sinds 2006 een collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering voor vrijwilligers. Deze verzekering is gratis. Organisaties die voor deze verzekering in aanmerking willen komen, kunnen u een formulier aanvragen bij de vrijwilligerswinkel, telefoon
010-4414050, www.vrijwilligerswinkel.nl.

Bestuurders aansprakelijkheidsverzekering

Als organisaties een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering willen afsluiten, moeten zij dit zelf doen. Dit kan niet collectief. De gemeente vergoedt de premie voor het jaar 2008 als de aanvraag voor 1 april 2007 is ingediend. Deze aanvraag moet gecombineerd worden met de aanvraag voor een waarderingssubsidie.

Meer informatie

Bij het E-loket op www.capelleaandenijssel.nl vindt u de volledige tekst van de stimuleringsmaatregel vrijwilligerswerk (Vrijwilligerswerk, begeleiding). Voor vragen kunt u contact opnemen met Agnes Pols, telefoon 010-2848372. Mocht u niet in staat zijn de volledige aanvraag vóór 1 april 2007 aan te leveren, dan kunt u volstaan met een schriftelijke aanmelding. De gegevens moeten dan zo spoedig mogelijk ingeleverd worden. Uw aanvraag kunt u zenden aan het college van burgemeester en wethouders, afdeling Welzijn en Educatie, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.

.