Gemeente Capelle a/d IJssel

Onthulling tegelwand Prado

Logo Schollevaar Oost

Ter afronding van het project Thuis in Schollevaar-Oost vond op zaterdag 3 maart het eindfeest plaats aan het Prado. Wijkwethouder Aart-Jan Moerkerke heeft samen met Teammanager wijkontwikkeling Oost, Anke Timmers van Com·wonen, op ludieke wijze een tegelwand onthuld. De tegelwand was een gezamenlijk cadeau van de gemeente en Com·wonen als afsluiting van het project. Het feest werd omlijst met livemuziek, een hapje en een drankje. Alle bewoners van Schollevaar-Oost waren uitgenodigd.

De tegelwand in Schollevaar Oost

De tegelwand

Het idee van de tegelwand is ontstaan bij Jitkse Blom, studente aan de kunstacademie. Het is bedoeld als opvrolijking van de doorgang naast de supermarkt aan het Pradoplein. Bewoners kregen de mogelijkheid om een eigen tegeltje te ontwerpen met teksten over Schollevaar of tekeningen / kunst. Er waren zo goed als geen regels wat er op de tegels moest komen, zodat de bewoners alle vrijheid kregen om hun creativiteit te gebruiken. De resultaten zijn uiteenlopend; van gedicht tot oneliner, van een tekening van een 5-jarig kind tot kunst van een lokale kunstenares uit Schollevaar. In totaal bestaat de tegelwand uit 250 tegels die zorgvuldig zijn geselecteerd op originaliteit en uitvoering. Niet iedere inzending is dus ook een tegeltje geworden.

Verbeteringen

Het project Thuis in Schollevaar-Oost heeft de afgelopen drie jaar voor veel verbeteringen gezorgd. Voorbeelden hiervan zijn het woonervaringsproject Librije voor starters; de aanleg van speelplekken samen met kinderen; het verbeteren van (ondergrondse) containers; een halloweenfeest met kinderen en bewoners; internationale proeverijen; het opknappen van bestrating en groen; het bewonersplan Norma-Parsifal; openluchtbioscopen en een open podium; de bewoners laten zich weer horen; het opknappen van de eerste Nabuccotoren; het dichtmaken van portieken en het verlichten van poortjes; het opknappen van Eneco-huisjes; de tuinenaanpak en het hagenplan.

Afronding project

De werkzaamheden stoppen niet na de onthulling van de tegelwand. Ook in 2007 worden nog projecten aangepakt en afgerond. De gemeente, Com·wonen en de bewonersondersteuning gaan verder vooral opletten dat de staat van het onderhoud van woningen en buitenruimte goed blijft. Ook rekenen we er op dat er voldoende activiteiten met en voor bewoners zijn, zodat de wijk levendig blijft. Daarbij is ook de inzet van de bewoners van groot belang

Thuis in Schollevaar-Oost is een project van de gemeente Capelle aan den IJssel en Com·wonen. In verschillende deelprojecten wordt gewerkt aan betere woningen, een prettige woonomgeving en goede relaties tussen de bewoners in Schollevaar-Oost.