Deelgemeente Charlois Rotterdam

Kindvriendelijkheid in Carnisse en Tarwewijk

In maart en april worden in Carnisse en Tarwewijk bijeenkomsten gehouden over het kindvriendelijker maken van deze wijken.

In Rotterdam wonen veel gezinnen. Het wonen voor gezinnen in de stad is niet overal even prettig. De gemeente Rotterdam gaat daarom samen met bewoners en medewerkers van organisaties een aantal wijken kindvriendelijker maken. In eerste instantie worden 11 wijken aangepakt, waaronder Carnisse en Tarwewijk in de deelgemeente Charlois.

In de maanden maart en april worden drie wijkbijeenkomsten gehouden. Tijdens deze bijeenkomsten wordt met de bewoners en wijkprofessionals gewerkt van probleemverkenning tot concepten voor oplossingen. Dat doen we onder begeleiding van experts op het gebied van creatieve denktechnieken. Uiteindelijk komt per wijk een wijkplan tot stand.

Naast volwassenen worden natuurlijk ook kinderen uit de wijk betrokken bij dit project. Om ideeën van kinderen en jongeren (tot 16 jaar) over kindvriendelijkheid in de wijk boven tafel te krijgen is een apart traject georganiseerd, onder meer in samenwerking met enkele scholen.

De wijkbijeenkomsten worden georganiseerd door de deelgemeente Charlois en de Jonge Hondenclub Kindvriendelijke Wijken. Dit zijn ambtenaren uit alle diensten van de gemeente Rotterdam die samen de opdracht hebben Rotterdam kindvriendelijker te maken.

Wilt u meer informatie over het project Kindvriendelijke wijken? Dan kunt u contact opnemen met mevrouw Van Dinther: tel. 010 - 891 4789 (maandagochtend, dinsdag en donderdag en vrijdagochtend).