Provincie Limburg

Eijsden en Provincie Limburg gaan voor leefbaarheid Ondertekening Afsprakenkader Vitale kernen en buurten

Op 6 maart heeft gedeputeerde Herman Vrehen en burgemeester Manon Pelzer van de gemeente Eijsden het Afsprakenkader Vitale kernen en buurten ondertekend. De gemeente draagt leefbaarheidsinitiatieven aan en vervolgens kijkt de Provincie hoe hier het beste ondersteuning aan gegeven kan worden. Dit kan in de vorm van advies of een financiële bijdrage. In het Afsprakenkader wordt deze overeenstemming vastgelegd.

Het provinciale beleidsthema Vitale kernen en buurten houdt zich bezig met de leefbaarheid in Limburgse dorpen en kernen. De verantwoordelijkheid van die leefbaarheid ligt echter bij de burger en de gemeente die vervolgens hun ideeën aandragen bij de Provincie. Gedeputeerde Vrehen: Als het gaat om het ontwikkelen en in stand houden van vitale wijken en kernen in Limburg, hebben samenleving en overheid elkaar nodig. Het is daarom belangrijk dat de Provincie Limburg ondersteuning biedt om de ideeën en creativiteit van mensen ten uitvoer te brengen.

Twee voorbeelden ter illustratie: voor het Centrumplan Eijsden heeft de Provincie een projectsubsidie gereserveerd van maximaal
1.500.000,-. Het Centrumplan omvat de bouw van een Brede School waar twee basisscholen worden ondergebracht en een nieuw woonzorgcentrum de Bron met een multifunctionele opzet. Daarnaast is een bedrag van maximaal 300.000,- gereserveerd voor Deelplan t Veldje. Dit betreft de grootschalige herstructurering van bestaande portiek-etagewoningen.

6-3-2007 16:05