Verzamelpersbericht dinsdag

's-Hertogenbosch, 06-03-2007

Vals geld

s-Hertogenbosch Maandag is in het Rozemarijnstraatje een 22-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De politie kreeg de melding dat de man zojuist in (vermoedelijk meerdere) winkels had geprobeerd met vals geld te betalen. De man is overgebracht naar het politiebureau; de geldbiljetten zijn inbeslaggenomen.

Politie stelt onderzoek in naar autobrand

s-Hertogenbosch In de nacht van maandag op dinsdag is er brand uitgebroken in een geparkeerd staande auto aan de Derde Rompert. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken en heeft een onderzoek ingesteld.

Glas op snelweg; chauffeur vrachtwagen gewond

s-Hertogenbosch Dinsdagochtend rond 06.00 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de A59 ter hoogte van s-Hertogenbosch. Een 59-jarige bestuurder van auto met aanhanger uit Waalre verloor een glaspui op de A59 en zette zijn auto aan de kant. Een 32-jarige vrachtautochauffeur uit Vlijmen kon de glaspui niet meer ontwijken. Een 24-jarige vrachtautochauffeur uit Waalwijk botste vervolgens tegen de vrachtauto die voor hem tegen de glaspui was gereden. Er brak brand uit in de cabine van de 24-jarige chauffeur die beklemd zat. De politie probeerde met een brandblusser de brand te blussen. De inmiddels gearriveerde brandweer heeft de brand geblust en kon het slachtoffer ruim een uur later uit de cabine bevrijden. De 59-jarige automobilist is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het 24-jarige slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie onderzoekt poging aanrijding

s-Hertogenbosch Maandagavond kreeg de politie de melding dat een
37-jarige man uit s-Hertogenbosch geprobeerd zou hebben met zijn auto in te rijden op zijn 19-jarige buurtbewoonster. De 19-jarige vrouw verklaarde dat zij op de Dr. Van den Beurdenstraat liep toen de
37-jarige automobilist haar kennelijk probeerde aan te rijden. De politie heeft direct een (buurt)onderzoek ingesteld en de 37-jarige man overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld. De aanleiding is kennelijk een langer lopend conflict tussen buurtbewoners.

Politie treedt op bij relatieproblemen

Vught De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 44-jarige Eindhovenaar en een 44-jarige man uit Helmond aangehouden voor bedreiging en vernieling. De Eindhovenaar wilde bij de woning van zijn ex-vriendin uit Vught verhaal halen en bedreigde haar. De man uit Helmond vernielde een aarden plantenbak. De 39-jarige vrouw uit Vught deed aangifte van bedreiging en vernieling. De politie heeft beide verdachten aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Politie houdt man aan na mishandeling

Schijndel Maandagavond heeft de politie in de Nieuwe Slender een
21-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor een 26-jarige man uit Schijndel in diens woning te hebben mishandeld. Toen de 21-jarige man de 26-jarige man vastgreep en sloeg, reageerde de hond van het slachtoffer door de 21-jarige man in zijn benen te bijten. De verdachte is voor behandeling aan de bijtwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

Verkeerscontrole

Oss Bij een verkeerscontrole aan het Industriepark Oost heeft de politie een 26-jarige Ossenaar bekeurd voor rijden in een onverzekerde auto; de man droeg geen gordel en had hij bij het afslaan ook geen richting aangegeven. Zijn bijrijder, een 27-jarige Ossenaar droeg eveneens geen gordel en bleek nog een boete open te hebben staan van
918 euro. De boete werd betaald en de politie heeft beide Ossenaren bekeurd voor de andere overtredingen.

Politie houdt dieseldief aan

Oss De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 30-jarige Roemeen aangehouden op verdenking van brandstofdiefstal. De politie zag de man op twee verschillende parkeerplaatsen bij tankstations langs de A50 en besloot om hem te controleren. De politie trof in zijn auto drie jerrycans, een tuinslang en een trechter aan. Alles in de auto van de Roemeen rook naar brandstof, vermoedelijk diesel. De politie vermoedt dat hij brandstof heeft overgeheveld. De politie heeft de man aangehouden en proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt verdachten vernieling ruit aan

Cuijk Maandagavond kreeg de politie de melding dat enkele jongeren een ruit van een woning hadden ingegooid aan de Irenestraat. De inmiddels gearriveerde agenten konden met behulp van signalementen korte tijd later in de Vierlanderdreef drie jongens uit Cuijk in de leeftijden van 15, 16 en 17 jaar aanhouden. Het drietal is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.