Ingezonden persbericht


Nieuw bestuur WISTA Nederland

Rotterdam - 2 maart 2007 - Tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van WISTA Nederland, is een nieuw bestuur gekozen. Dit bestuur zal in 2007 en 2008 diverse aansprekende activiteiten organiseren ter versterking van het netwerk van dames, die werkzaam zijn in de maritieme sector.

Karin Orsel, CEO van Management Facilities Group, is gekozen tot voorzitter. Zij volgt hier mee Mieke Bakker op die na zes jaar als Voorzitter van WISTA The Netherlands afscheid van haar bestuurstaken heeft genomen. Mieke heeft zich volop ingezet voor de oprichting en professionalisering van WISTA Nederland. Karin zal met het nieuwe bestuur deze taak voortzetten om zodoende het platform voor dames in de Nederlandse maritieme sector verder te versterken.

Barbara Holierhoek, directeur en Sale & Purchase broker bij Stieglis Shipbrokers BV, is gekozen tot secretaris. Zij volgt hiermee Riet Vink van de KVNR op. Barbara draagt zorg voor een goede informatievoorziening binnen de vereniging.

Linda te Veldhuis, public relations manager bij Vereniging Holland Marine Equipment, treedt toe tot het Bestuur en zal de rol van Press officer gaan vervullen. Zij treedt hiermee in de voetsporen van Nathaly Schoenmaker, Uniqcom, die zich eerst voor WISTA Noorwegen en later voor WISTA Nederland heeft ingezet ten behoeve van de (inter)nationale bekendheid van WISTA en de professionalisering van de communicatiemiddelen. Linda zal dit proces continueren en onderhoudt de website en de perscontacten.

Marja Walraven-Behrend, public relations & marketing bij STC BV, is eveneens toegetreden tot het WISTA-bestuur. Ook zij zal zich bezighouden met het verder uitbouwen van het platform voor vrouwen in de maritieme sector. Zij volgt hiermee Karin Orsel op, die voorzitter van WISTA Nederland is geworden.

Verder is Marlon Lems, fiscaal juriste bij Geurten van der Horst, penningmeester van WISTA Nederland. Marlon is verantwoordelijk voor de financiële zaken binnen WISTA en vervult deze bestuursfunctie sinds 2006.

WISTA
WISTA staat voor Women's International Shipping & Trading Association en is een internationaal opererende non-profit organisatie voor vrouwen werkzaam in of betrokken bij de maritieme sector. WISTA is opgericht in 1974 in Londen nadat een aantal vrouwelijke brokers na een kerstlunch besloten om vaker dit soort bijeenkomsten te organiseren om tot een uitwisseling van kennis te komen.

WISTA Nederland heeft 65 leden, die allen werkzaam zijn in de maritieme sector. WISTA Nederland heeft een interessant en afwisselend programma met bijeenkomsten eens in de 6 tot 8 weken in de vorm van bedrijfsbezoeken, lezingen, presentaties, workshops, een kerstdiner of netwerkborrels. Deze bijeenkomsten hebben als doel zakelijke contacten te ontwikkelen en netwerken uit te breiden. WISTA biedt vrouwen uitgelezen kansen om informatie, kennis en kunde binnen de maritieme sector uit te wisselen.

WISTA Nederland is aangesloten bij WISTA International waar in totaal 700 dames aangesloten zijn.

Neem voor meer informatie over WISTA Nederland een kijkje op www.wista.nl.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Linda te Veldhuis
Bestuurslid en Press Officer WISTA Nederland
Public relations manager - Vereniging Holland Marine Equipment E-mail: lv@hme.nl

Persbericht

Nieuw Bestuur WISTA Nederland GEKOZEN
WISTA: Een internationaal netwerk met grensoverschrijdende activiteiten binnen de maritieme wereld

---- --