Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Gouda, 6 maart 2007

Boerderij Hoogkamer zoekt vrijwilligers

Boerderij Hoogkamer is een bijzondere plek. Vier dagen per week is het de werkplek voor acht mensen met een verstandelijke handicap. Zij hebben bij hun werk en bij hun dagelijkse routine veel begeleiding nodig. Daarvoor zoekt de boerderij vrijwilligers.

Bij boerderij Hoogkamer gaat het vooral om beleving. Elke dag verzorgen vrijwilligers, begeleiders en cliënten samen de dieren, mesten stallen uit en klussen op het erf. Er is ook veel tijd voor wandelen, fietsen en met paard en wagen rijden. Beleven is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse activiteiten. Soms is dat kijken naar de dieren of naar een grote machine, maar soms ook het voelen van schapenwol tussen je vingers.

Enthousiaste vrijwilligers
Om de cliënten te ondersteunen bij hun activiteiten, zoekt boerderij Hoogkamer enthousiaste vrijwilligers die zich een hele of halve dag per week - het liefst op donderdag of vrijdag - willen inzetten. Vrijwilligers draaien mee in het complete dagschema. Ze begeleiden twee of drie cliënten bij hun werk en aan tafel tijdens de lunch. Ervaring met mensen met een verstandelijke handicap is geen noodzaak. Ervaring met boerenwerk ook niet, maar het is wel prettig als vrijwilligers niet bang zijn voor grote dieren, zoals paarden en koeien. Ook moeten ze in staat zijn om fysiek bezig te zijn. Het belangrijkste is dat vrijwilligers open staan voor de ervaring en de tijd willen nemen om te leren.

Dagje meedraaien
Boerderij Hoogkamer is een leuke, bijzondere plek, waar vrijwilligers meetellen. De boerderij werkt dagelijks met twee professionele begeleiders, een vrijwilliger en eventueel een stagiaire. Het is een plek waar we heel veel plezier beleven en waar we voldoening halen uit heel kleine dingen. Ben je geïnteresseerd? Neem dan gerust contact met ons op of kijk eerst op één van onderstaande sites. Een dagje meedraaien om te kijken of het werk bij je past, kan altijd.

Adres
Boerderij Hoogkamer
Lagewaard 75
2396 AZ Koudekerk aan den Rijn
Telefoon 06 - 46 05 59 69, vraag naar Annelies de Regt Internet www.gemiva-svg.nl, www.zorgboeren.nl