Ingezonden persbericht


-->

Uitgebreid zoeken

APS: Betuwe Route: Europe's Rail Gateway for Freight

11.04.2006 / 09:22 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Europoint bv

Europoint bv

Betuwe Route: Europes Rail Gateway for Freight

- Het eerste internationale congres en trade show gericht op het gebruik van de Betuwe Route in Nederland -

Zeist, april 2006, Europoint b.v., organisator van internationale congressen en beurzen in de railsector, is verheugd aan te kondigen dat zij volgend jaar een internationaal congres en trade show op het gebied van goederenvervoer per trein organiseert.

Volgend op de ingebruikname van de Betuweroute wordt dit evenement op 6 & 7 maart 2007 gehouden in De Doelen in Rotterdam. Gezien het belang van de Betuweroute voor het goederenvervoer tussen Nederland en het Europese achterland is het initiatief ontstaan om rond de ingebruikname een evenement te organiseren. Betuwe Route: Europes Rail Gateway for Freight wordt ondersteund door de belangrijkste stakeholders op dit gebied in Nederland, te weten Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam, ProRail, Rail Cargo Information Centre, Belangenvereniging Railgoederenvervoer, Nederland Distributieland, Deltalinqs, ORAM, Babcock & Brown TowRail, VNO-NCW, EVO, Logisitieke Alliantie, Vereniging Logistiek Management en Quality Rail.

Johan Haarhuis, directeur van Europoint, legt uit: De Betuweroute is de enige spoorlijn in Europa die alleen voor vrachtvervoer is aangelegd. Dit maakt de Betuweroute tot gateway to Europe voor vrachtvervoer via de havens van Rotterdam en Amsterdam. Om tot een optimale benutting van de Betuweroute te komen is bekendheid met de mogelijkheden en publiciteit noodzakelijk. Haarhuis vervolgt: Gezien het belang om de Betuweroute tot een succes te maken zijn wij van mening dat vele initiatieven ontplooit zullen worden voor de promotie van de enige aan vracht toegewijde spoorlijn van Europa en het gebruik van rail vrachtvervoer in het algemeen. Hieruit is Betuwe Route: Europes Rail Gateway for Freight voortgekomen, een tweedaags congres met een trade show. Wij verwachten dat vele deelnemers uit de gehele vakwereld naar dit evenement zullen komen.

Congres en Trade Show
Het congres Betuwe Route: Europes Rail Gateway for Freight richt zich op de ontwikkeling van een groot Europees vervoersnetwerk, de wereldwijde goederenstromen en intermodaliteit bekeken vanuit de praktijk. Er zullen inleidingen te horen zijn over de kracht van het spoor en succesverhalen van verladers, en over de vraag of de Betuweroute een aanvulling of een concurrent is van de bestaande logistieke ketens. Het evenement biedt een uitstekend platform om internationale professionals te ontmoeten, te discussiëren over actieve ontwikkelingen op dit vakgebied en voor bedrijven om zich te profileren zowel op nationaal als internationaal vlak.
Het programma wordt door Europoint in samenwerking met Auke Douma ontwikkeld. Met tien jaar ervaring als directeur van Railforum Nederland is hij bij uitstek in staat om een uitdagend programma samen te stellen.

Locatie
Betuwe Route: Europes Rail Gateway for Freight vindt plaats in de Doelen in Rotterdam. De Doelen ligt in het hart van Rotterdam, en is makkelijk bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto.

Noot aan de redactie:
Indien u interesse heeft om dit evenement kosteloos bij te wonen, verzoeken wij u vriendelijk dit van te voren aan de organisatie kenbaar te maken. Graag ontvangen wij daarbij ook een kopie van uw perskaart. Tevens verzoeken wij u vriendelijk dit evenement op te nemen in de eventuele evenementenkalender van uw (vak)blad of krant. Fotomateriaal en logos kunnen op aanvraag naar u toegezonden worden.

Betuwe Route: Europes Rail Gateway for Freight is een nieuw initiatief van:
Europoint b.v. Congress & Exhibition Organisers
Loes Waterreus
Postbus 822
3700 AV ZEIST
Nederland
Tel.: +31 (0)30 6933 489
Fax: +31 (0)30 6917 394
E-mail:lwaterreus@europoint-bv.com

Europoint organiseert ook de volgende rail gerelateerde evenementen:
- Rail-Tech(r) Europe International Exhibition & Seminars. Tweejaarlijks evenement over rail technologie; de volgende editie vindt plaats op 27-29 maart 2007, Koninklijke Jaarbeurs Utrecht

- Rail-Tech(r) Conferences 2006, Twee ééndaagse conferenties over technische rail onderwerpen, 5 en 6 april 2006, Expo XXI, Amsterdam
- Eurailspeed 2005, 5e World Congress & Exhibition on High Speed Rail, 7-9 november 2005 in Milaan

- EurailForum 2004, 9-10 juni 2004 in San Sebastian
- diverse andere rail conferenties