Ingezonden persbericht



- P E R S U I T N O D I G I N G -

BEKENDMAKING NATIONALE KINDERKROONJURY

Verrassing voor leerlingen groep 8

Leiden, 28 februari 2007 - Stichting Kinderpostzegels Nederland maakt op dinsdag 6 en woensdag 7 maart de Nationale Kinderkroonjury 2007 bekend en overvalt daarmee de winnende juryleden in hun eigen klas. In totaal solliciteerden 32 teams uit groep 8, ieder bestaande uit vier leerlingen, voor de Kinderkroonjury. Hieruit zijn twee teams gekozen die een bijzondere en opvallende sollicitatiebrief schreven. Zij gaan de komende weken in Nederland ieder drie Kinderpostzegelprojecten bezoeken die zijn genomineerd voor de onderscheiding Nationale Kinderkroon.

Nationale Kinderkroon
De Nationale Kinderkroon is een onderscheiding voor het meest aansprekende project dat financieel wordt gesteund door Kinderpostzegels. Uit de honderden projecten en programma's die Kinderpostzegels jaarlijks financiert zijn drie projecten in Noord-Nederland genomineerd en drie in Zuid-Nederland. De initiatieven zijn erop gericht om kinderen te helpen opgroeien in een veilige omgeving. Zo krijgen ze alle kansen om zich te ontwikkelen tot evenwichtige volwassenen. De twee kinderjury's bepalen uiteindelijk gezamenlijk welk project de Kinderkroon 2007 in ontvangst mag nemen.

Jury Noord komt uit de omgeving van Heerenveen en jury Zuid uit Barendrecht. Als u bij de bekendmaking van één of beide jury's aanwezig wilt zijn, kunt u met ons contact opnemen. Ook bent u van harte welkom bij één of meerdere projectbezoeken in Amsterdam, Twisk, Velp, Eindhoven of Krimpen aan den IJssel.

Voor meer informatie over de inhoud en planning van de bezoeken kunt u bellen met:

Alexandra Roessingh
Stichting Kinderpostzegels Nederland

Telefoon: (071) 525 98 00
Fax: (071) 513 01 47
E-mail: a.roessingh@kinderpostzegels.nl

Schipholweg 73/75
2316 ZL Leiden