Stichting Bouw Research

SBR komt met publicatie en seminar over mobiele ICT-oplossingen voor de bouw

Ook in de bouw raken mobiele ICT-oplossingen meer vertrouwd. Tegenover het enorme potentieel dat mobiele oplossingen hebben, staat nog een grote onbekendheid over technologie en toepassingmogelijkheden. Daarom komt SBR met een nieuwe publicatie, 'Mobiele ICT in de bouw'. Op 6 maart is er bovendien een seminar over het onderwerp, in het Media Plaza in Utrecht.

Medewerkers in de bouwkeet of onderweg kunnen tegenwoordig over dezelfde faciliteiten beschikken als de collega's op kantoor. De veelheid aan nieuwe technologieën, die elkaar met regelmaat van de klok opvolgen, maakt het er echter voor potentiële gebruikers niet eenvoudiger op. Ook is er niet altijd zicht op de mogelijke toepassingen van mobiele technologie.

De voordelen zijn echter evident. In 'Mobiele ICT voor de bouw', een nieuwe SBR-uitgave, worden diverse pluspunten genoemd: meer productiviteit, meer efficiency, minder administratie, minder faalkosten, minder communicatiefouten, een betere logistiek, minder fouten en diefstal en meer professionaliteit en betrokkenheid bij medewerkers. De brochure is een praktisch zetje in de rug voor bedrijven die meer willen weten. Mogelijke toepassingen worden uitvoerig beschreven en een stappenplan - inclusief checklist - voor de invoering van mobiele ICT ontbreekt niet. Vier praktijkvoorbeelden laten zien hoe collegabedrijven al succesvol gebruik maken van mobiele technologie.

Bijeenkomst op 6 maart
De uitgave wordt gepresenteerd op de bijeenkomst 'Mobiele ICT in de bouw' op dinsdag 6 maart in het Media Plaza in Utrecht. Bouwbedrijven, toeleveranciers en onderaannemers kunnen hier kennis nemen van de nieuwste mogelijkheden. Ook de implementatie van mobiel internet krijgt veel aandacht. Praktijkvoorbeelden maken duidelijk hoe zeer sommige bedrijven al gevorderd zijn met de implementatie. Klik hier voor het programma.