Gemeente Tilburg

Datum 23 februari 2007

Werkzaamheden Ringbaan Oost fase III tussen
Bosscheweg en Piushaven
Informatieavond op dinsdag 6 maart 2007

In augustus 2007 start in opdracht van de gemeente Tilburg de derde fase van het groot onderhoud aan de Ringbaan Oost. Het gaat dan om het gedeelte tussen de Bosscheweg en de Piushaven. In deze bewonersbrief informeren wij u alvast over de werkzaamheden.

Inloopavond
De gemeente organiseert op dinsdag 6 maart een inloopavond om u te informeren over de werkzaamheden. De avond vindt plaats in de Pelgrimshoeve aan de Pelgrimsweg 27. U bent van harte welkom tussen 19.00 en 21.00 uur. Tijdens deze avond kunt u tekeningen en de fasering van het project bekijken. Ook zijn er medewerkers van de gemeente aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Inhoud werkzaamheden
Vanaf augustus wordt de straat van gevel tot gevel opnieuw aangelegd. Dit betekent: nieuwe trottoirs, fietspaden, parkeervakken, rijbaan en middenberm. De fietspaden worden gescheiden van de rijbaan en komen tussen het trottoir en de parkeervakken te liggen. De parkeerplaatsen aan westzijde (binnenstadszijde) komen te vervallen. Ook de bushalte aan 013 540 81 08 de westzijde vervalt. Deze bushalte wordt waarschijnlijk verplaatst. Aan de oostzijde komt een laan met Lindebomen en in de middenberm worden lichtmasten geplaatst.

Uitvoeringsplanning
De aannemer gaat het werk in vier fases uitvoeren.
- Fase 1 en 2 worden van augustus tot oktober 2007 uitgevoerd. Het gaat dan om het gedeelte tussen de Bosscheweg en de St. Josephstraat.
- Fase 3 en 4 worden in maart / april 2008 uitgevoerd. Het gaat dan om het gedeelte tussen de St. Josephstraat en de brug Piushaven.

Tijdelijke verkeersmaatregelen
Tijdens de uitvoering veroorzaken de werkzaamheden enige overlast. We proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken, bijvoorbeeld door de werkzaamheden in een korte tijd uit te voeren. De aannemer werkt tussen 7.00 en 22.00 uur en ook in de weekeinden. Tijdens de uitvoering zijn de rijbanen en fietspaden aan een kant volledig afgesloten. Alleen het trottoir blijft bereikbaar. Het verkeer wordt dan in twee richtingen over de oostelijke of westelijke rijbanen geleid.
Om de veiligheid te kunnen garanderen, worden een aantal zijstraten afgesloten vanaf de Ringbaan Oost. Verkeer wordt via borden omgeleid.

Meer informatie
Hebt u nog vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met Rob Jansen, projectleider. Hij is op werkdagen tussen 11:00 en 13:00 bereikbaar via telefoonnummer 013 - 540 81 08.

Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan wegen en groen, uitgevoerd door de gemeente Tilburg, is ook te bekijken op: http://openbarewerken.tilburg.nl
Pagina 1 van 1


---- --