Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Ruimtelijke visie Motorstraatgebied: van rommelig bedrijventerrein naar aantrekkelijk stedelijk gebied

Er is een ruimtelijke visie voor het Motorstraatgebied gemaakt. Op dinsdag 6 maart legt de deelgemeente deze visie voor aan bewoners en ondernemers van Vreewijk.

Informatieavond
Op dinsdag 6 maart is er een informatieavond voor bewoners plaats en op donderdag 8 maart één voor ondernemers. De avonden worden gehouden in zalencentrum Rustburcht, Strevelsweg 760 en duren van 19.00 tot 21.00 uur.

De ruimtelijke visie is gemaakt door de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting, in opdracht van de deelgemeente. Aanleiding voor de visie zijn de ontwikkelingen in het gebied, die vooral afkomstig zijn van projectontwikkelaars. De visie biedt een ruimtelijk kader voor lopende en komende projecten voor zowel marktpartijen als voor het (deel)gemeentebestuur en ambtelijke diensten.

Hart op Zuid
Het Motorstraatgebied moet een aantrekkelijk gebied worden en een volwaardig onderdeel van het Hart op Zuid. Het Hart op Zuid is het gebied dat het Zuidplein, het Motorstraatgebied en Ahoy' omvat. Het streven is om de Vaanweg/Pleinweg te ondertunnelen en het gebied te ontwikkelen tot een écht hart op Zuid, met aantrekkelijke functies.

Kern van de visie
De huidige belangstelling voor het Motorstraatgebied biedt de mogelijkheid om het rommelige bedrijventerrein te veranderen in een aantrekkelijk, multifunctioneel gebied. De kern van de visie is:


* Er komt meer bebouwing, maar er komen minder autos in het publiek domein.

* De Motorstraat wordt een brede laan die zowel in oostelijke als in westelijke richting verbonden is met het stedelijke verkeersnetwerk.

* Het gebied wordt gekoppeld aan het Zuiderpark door het bouwen van woningen aan de Valkeniersweide.

* Hoogbouw maakt het gebied zichtbaar als onderdeel van het Hart op Zuid.

* Nieuwe bebouwing aan de Vaanweg gaat, samen met ontwikkelingen van AHOY, een goede stadsentree vormen.

Locatie Zuiderpark College
Tijdens de informatieavonden krijgt u ook informatie over de plannen voor de locatie Zuiderpark College. Die locatie krijgt namelijk naast de huidige onderwijsfunctie, ook een woon- en zorgfunctie.

Dagelijks bestuurder Gülami Yesildal: Ik vind het een unieke kans dat verschillende partijen potentie in het Motorstraatgebied zien. Samen met hen kunnen we ervoor zorgen dat het Motorstraatgebied verandert in een aantrekkelijk gebied. Een gebied waar wonen, werken, educatie en zorg gecombineerd wordt. Het Motorstraatgebied wordt onderdeel van het Hart van Zuid en gaat een enorme impuls geven aan Zuid, op stedelijk niveau. Uiteraard hoor ik graag van bewoners en ondernemers wat zij van de voorgestelde ideeën vinden!