Gemeente Heerde

Week 10, 6 maart 2007

Burgerlijke stand
Geboren
. Aaltje Jozephina Stroo, dochter van J.M. Stroo en A.M. Boksebeld

Ondertrouw/voorbereiding partnerschap
. J.F. Lagendijk en E.M. Pas
. J.R. Wezenberg en T.A. Nijmeijer
. P. Lagemaat en M.E. van der Scheer

Huwelijk
. J.M. Haddeman en E.J. Burgmeijer

Overleden
. P. Vroegindeweij
. G. Tromp-Rorije
. M. Oostendorp
. F.H. Konijnenberg
. R. Wiessenberg-Jansen

Gemeentehuis gesloten

In verband met een voorlichtingsbijeenkomst voor het personeel is het gemeentehuis donderdag 8 maart na 15.00 uur gesloten en ook telefonisch niet meer bereikbaar.

Raadsvergadering 12 maart 2007

De gemeenteraad komt weer bijeen op maandag 12 maart a.s. De vergadering begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis, ingang Dorpsstraat. De vergadering is ook te beluisteren via Radio 794 van 19.00 tot 22.00 uur, met voorafgaand aan de vergadering gesprekken met de fracties. Raadsvergaderingen zijn openbaar, dus iedereen is van harte welkom. De raadsagenda met bijlagen kunt u op www.heerde.nl vinden onder de knop Actueel> beslissingen> gemeenteraad.

Wilt u inspreken?
Insprekers die iets willen zeggen over een onderwerp dat op de agenda staat kunnen dat uiterlijk 10.00 uur op de dag van de vergadering doorgeven bij de raadsgriffier via tel. (0578) 699494.

De raadsvoorstellen zijn verdeeld in B-onderwerpen en A-onderwerpen. B-onderwerpen zijn onderwerpen waar nog over gediscussieerd kan worden of waar stemming over plaatsvindt. Over A-onderwerpen vindt geen discussie plaats. Deze agendapunten worden bij hamerslag afgedaan.


1. Opening.

2. Spreekrecht publieke tribune.

3. Vaststelling agenda.

4. Verslag vergadering 5 februari 2007.

B-onderwerpen

5. Nota 'Alles heeft zijn prijs'.

6. Vaststelling Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Heerde.
7. Benoeming voorzitter rekenkamercommissie.

A-onderwerpen


8. Voorbereidingsbesluit percelen Mussenkampseweg te Heerde.
9. Ongewijzigde vaststelling 57e partiële herziening bestemmingsplan Agrarisch Gebied, Hullenweg 8 te Wapenveld.
10. Ongewijzigde vaststelling 54e partiële herziening bestemmingsplan Agrarisch Gebied, Wezeweg te Heerde.
11. Beschikbaarstelling krediet t.b.v. planschadeverzoeken.
12. Beschikbaarstelling krediet versterking arbeidstoeleiding school De Sprengen.


13. Ingekomen stukken en mededelingen.

14. Rondvraag.

15. Sluiting.

Nieuw streekarchief voor Epe, Hattem en Heerde

Omdat de archieven in Epe, Hattem en Heerde overvol zijn en ook niet meer voldoen aan de huidige strenge eisen voor archiefbewaarplaatsen, hebben de drie gemeenten besloten om gezamenlijk één nieuwe bewaarplaats te bouwen.

Winst voor iedereen

Eén bewaarplaats is goedkoper dan drie afzonderlijke. Voor de komende veertig jaar is er straks weer voldoende ruimte voor alle gemeentelijke en particuliere archieven die moeten worden opgenomen.

Dienstverlening

De dienstverlening wordt beter doordat de bezoekers straks op één plek alle dagen van de week alle archieven in hun samenhang kunnen raadplegen.

Subsidie

Dankzij een substantiële subsidie van de provincie zijn er nu voldoende geldmiddelen om de bouw te kunnen starten.

Hoe gaat het streekarchief er uit zien?

Nadat in 2005 de gemeenteraden in principe groen licht gaven, kon de plannenmakerij beginnen. Het streekarchief komt bij het gemeentehuis van Epe, grotendeels ondergronds in het Loeffpark, zodat het straks bovengronds nauwelijks zal opvallen. De hal en trappenhuis die wel bovengronds komen zullen namelijk ook nog worden bedekt met aarde en een natuurlijk glooiend groen dak krijgen. In het aansluitende deel van het bestaande gemeentehuis komt de bezoekersruimte en kantoor voor de streekarchivaris.

Stamboomonderzoek

De genealogen in Hattem en Heerde kunnen daar blijvend terecht, omdat de microfiches met de bronnen voor hun onderzoek daar achterblijven. Bovendien staat het grootste deel van deze informatie ook op internet. www.hattem.nl doorklikken op streekarchivariaat. Kortom, we doen er alles aan om de service naar het publiek zo groot mogelijk te maken.

Inloopavond voorontwerp bestemmingsplan Hoorn, Veessen en Vorchten

De gemeente Heerde organiseert op 21 maart 2007 een inloopavond om alle belangstellenden gelegenheid te geven het voorontwerp bestemmingsplan Hoorn, Veessen en Vorchten te bekijken. De inloopavond wordt gehouden in Restaurant De Brug, Kanaaldijk 30 te Heerde. U bent van harte welkom tussen 17.00 en 19.30 uur. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de kernen van Hoorn, Veessen en Vorchten.

Deze avond zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om u informatie te geven over het bestemmingsplan. Zo kan op perceelsniveau worden aangegeven welke gebruiks- en bouwmogelijkheden het voorontwerp van het plan biedt. Wanneer u zich niet kunt vinden in deze mogelijkheden, kunt u ter plekke een inspraakreactie indienen. Het bestemmingsplan Hoorn, Veessen en Vorchten is het tweede plan dat wordt geactualiseerd.

De gemeente Heerde werkt op dit moment hard aan de actualisering van haar bestemmingsplannen. Tijdens dit traject wordt het aantal bestemmingsplannen teruggebracht van zo'n 172 naar 7. De aanleiding om alle geldende bestemmingsplannen te actualiseren ligt in het feit dat deze plannen tientallen jaren geleden zijn opgesteld en daardoor sterk zijn verouderd. Het is dringend gewenst het kaartbeeld weer kloppend te maken met de feitelijke situatie en de voorschriften aan te passen aan de huidige inzichten van het rijk, provincie en gemeente. Daarnaast zijn er door de talrijke (partiële) herzieningen veel verschillende bestemmingsplannen van kracht, waardoor het overzicht en de samenhang verdwijnen. Door een nieuw bestemmingsplan te maken dat voldoet aan de eisen van deze tijd, behoeven veel minder langdurige en kostbare vrijstellingsprocedures te worden doorlopen. Wilt u meer informatie over het bestemmingsplan Hoorn, Veessen en Vorchten, dan kunt u contact opnemen met mevrouw B. Bruggeman van het team Ruimte- en Milieubeleid, tel. 0578 - 699446.

Wie haalt het bevrijdingsvuur naar het Heerder gemeentehuis?

De gemeente Heerde is op zoek naar inwoners die op 5 mei willen helpen met de aanvoer van het bevrijdingsvuur.

Het vuur wordt in de nacht van 4 op 5 mei vanuit Wageningen naar de verschillende kernen in Heerde gebracht. Maar nu worden nog mensen gezocht die de vlam het laatste stuk met de fiets, op skeelers, te paard of lopend vanuit Wapenveld, Veessen, Vorchten en Heerde naar het gemeentehuis willen brengen. Iedereen kan meedoen, zowel in (sport)verenigingsverband als individueel. Na het aansteken van de vuurschaal door de burgemeester wordt er gezamenlijk ontbeten.

Als u dit een leuk idee vindt en hieraan deel wilt nemen, kunt u zich aanmelden bij de gemeente, team Bestuursondersteuning, Jeanien van den Berg, tel. 0578 - 699499 of via e-mail aan Jeanien.berg@heerde.nl. De aanmelding moet voor 31 maart binnen zijn.

Activiteiten

9 maart

- standplaats op het Van de Pollplein van 9.00 tot 18.00 uur voor de verkoop van oliebollen door Christelijk Dameskoor Sursum Corda.

Collectes


- Stichting Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton collecteert van 5 tot en met 10 maart
- het Reumafonds collecteert van 12 tot en met 17 maart

(Avond-)schietoefeningen/Afsluiting Nieuwe Zuidweg

De Nieuwe Zuidweg in het buitengebied van Heerde wordt in verband met uitgebreide schietoefeningen afgesloten op donderdag 8 maart. U wordt verzocht tussen 08.00 en 17.00 uur een andere route te kiezen.

Woensdag 7 maart worden op het artillerieschietterrein in 't Harde avondschietoefeningen gehouden. De Nieuwe Zuidweg is dan wel toegankelijk, maar er is mogelijk wel geluidshinder.

Voor vragen of klachten over de schietoefeningen kunt u bellen met de klachtenlijn van Defensie: 0525 - 657700. Voor klachten over vliegverkeer kunt u bellen met: 0800 - 0226033.

Inzameling oud papier

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina zamelt elke vrijdag en zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur oud papier in op het parkeerterrein aan de Veldweg in Heerde.

Bij de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Kanaaldijk 57 in Wapenveld kunt u dagelijks, behalve op zondag, uw oud papier inleveren bij één van de containers op het plein achter de kerk, tussen 09.00 en 18.00 uur. Wie hulp nodig heeft kan er elke eerste zaterdag van de maand terecht tussen 08.30 en 11.00 uur, behalve op feestdagen.

Atletiekvereniging De Gemzen zamelt tussen 7 en 17 maart oud papier in bij de atletiekbaan aan de Veldweg.

Op 12 en 13 maart staat bij o.b.s. De Spreng aan de Andoornstraat in Heerde een container voor oud papier.

VANAF HIER IN KLEINERE LETTERS

Vrijstelling Wet op de Ruimtelijke Ordening

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan:


- het plaatsen van een woning met garage op het perceel Zompweg 10 te Heerde. De vrijstelling is noodzakelijk omdat de bebouwingsgrenzen en de maximaal toegestane oppervlakte aan bijgebouwen worden overschreden.

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 7 maart 2007 gedurende zes weken op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie VRM/OW. Een ieder kan gedurende deze termijn zijn of haar zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Ingekomen bouwaanvragen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 21 februari 2007 tot 27 februari 2007 de volgende bouwaanvragen heeft ontvangen:

een aanvraag om lichte bouwvergunning voor:

- het plaatsen van een dakkapel op het perceel De Pagenberg 37 te Heerde

een aanvraag om reguliere bouwvergunning voor:

- het plaatsen van een woning op het perceel Parkweg 18 te Wapenveld
- het plaatsen van een wasplaats op het perceel Smeestraat 3A te Veessen
- het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel Veerstraat 26 te Heerde

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie VRM/OW op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Ingekomen aanvraag sloopvergunning

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 21 februari 2007 tot 27 februari 2007 de volgende aanvraag om sloopvergunning heeft ontvangen:


- voor het slopen van een vakantiewoning op het perceel Wildekampseweg 1/1 te Wapenveld

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie VRM/OW op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Verleende bouwvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende bouwvergunningen heeft verleend:

lichte bouwvergunning voor:

- het vergroten van de woning op het perceel Zwolseweg 10 te Heerde Verzonden: 21 februari 2007

reguliere bouwvergunning voor:

- het geheel plaatsen van een machineberging op het perceel Oenerweg 25 te Heerde Verzonden: 21 februari 2007

- het gedeeltelijk veranderen van een bijgebouw op het perceel Horsthoekerweg 3 te Heerde Verzonden: 26 februari 2007

Verleende sloopvergunning

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende sloopvergunning heeft verleend:


- voor het verwijderen van asbesthoudende dakbedekking van een paardenstal op het perceel Horsthoekerweg 3 te Heerde Verzonden: 21 februari 2007

Openbare welstandsvergadering

Donderdag 8 maart 2007 is de welstandsgedelegeerde in Heerde voor een openbare welstandsvergadering. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis van Heerde, aanvang 16.00 uur. De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf woensdag 7 maart 2007 ter inzage. De vergaderingen met de welstandsgedelegeerde en een burgerlid vinden elke donderdagmiddag in de even weken plaats.

Donderdag 15 maart vergadert de voltallige commissie (wisselende locaties). De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf dinsdag 13 maart 2007 ter inzage. De vergaderingen met de voltallige commissie vinden elke donderdag in de oneven weken plaats.

De stukken kunt u inzien bij de balie VRM/OW. De agenda's worden ook op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst.

De welstandsvergaderingen zijn openbaar. Als u aanwezig wilt zijn horen wij dit graag. Het team Bouw- en Milieutoezicht is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur, tel. 0578 - 699424. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Meldingen Wet milieubeheer
Het college van Heerde maakt bekend dat zij op 26 januari 2007 een melding op grond van het Besluit

inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer heeft ontvangen van:


- Autobedrijf De Vlijt, Vlijtweg 8 te Wapenveld in verband met het van toepassing worden van dit besluit op de reeds aanwezige inrichting op het perceel Vlijtweg 8 te Wapenveld

en op 14 februari 2007 een melding op grond van het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer van:


- Keurslagerij Uit de Bosch, Eperweg 10 te Heerde in verband met het oprichten van een slagerij op het perceel Dorpsstraat 20 te Heerde.

Beide meldingen liggen vanaf 7 maart 2007 voor een periode van twee weken voor een ieder ter inzage bij de balie VRM/OW op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur en 's middags op afspraak. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het team Bouw- en Milieutoezicht, tel. 0578 - 699423.

Bekendmaking Wet milieubeheer
Het college van Heerde maakt bekend dat vanaf 7 maart 2007 ter inzage liggen de aanvraag volgens artikel 8.4 van de Wet milieubeheer en het ontwerpbesluit van:


- Hegin MetalFinishing BV, Sportlaan 8 te Heerde voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een inrichting bestemd voor de behandeling van oppervlakten van metalen op het perceel kadastraal bekend gemeente Heerde, sectie K, nrs. 5829, 5831, 5832 en 6924, plaatselijk bekend als Sportlaan 8 in Heerde.

De stukken blijven ter inzage liggen totdat de termijn is verstreken waarbinnen tegen het besluit beroep kan worden ingesteld.

Een ieder kan binnen zes weken vanaf de dag van terinzagelegging van het ontwerpbesluit schriftelijk en mondeling zienswijzen indienen bij het college van Heerde, postbus 175, 8180 AD Heerde.

Wanneer iemand zienswijzen indient, wordt de vergunningaanvrager in de gelegenheid gesteld hierop te reageren.

Wanneer geen gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid zienswijzen in te dienen, kan later in principe ook geen beroep tegen het definitieve besluit worden ingesteld.

De aanvraag, het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen tijdens werkdagen ter inzage bij de balie VRM/OW van 09.00 tot 12.30 uur en 's middags op afspraak.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het team Bouw- en Milieutoezicht, tel. 0578 - 699432.

Ambtshalve opneming gegevens in GBA

Het college van Heerde maakt bekend dat zij heeft besloten de bijhouding van de persoonslijst van onderstaand persoon ambtshalve op te schorten met de aanduiding: "Land Onbekend" omdat uit een ingesteld onderzoek geen uitsluitsel is verkregen omtrent de verblijfplaats van:

Geslachtsnaam Voornamen Geboortedatum
Roelofs Wicher 21-06-1972

Indien u het niet eens bent met deze beschikking kunt u ingevolge artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) binnen 6 weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt schriftelijk bezwaar indienen. U kunt uw bezwaar richten aan het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Verleende kapvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat een kapvergunning is verleend aan:


- StoraEnso, voor het kappen van 4 inlandse eiken en 3 beuken op het perceel Ir. R.R. van der Zeelaan 1 te Wapenveld
- gemeente Heerde, Marktstraat 1 te Heerde voor het kappen van 40 esdoorns nabij de tennisbaan te Wapenveld
- B.M. Looman, Kanaaldijk 61 te Wapenveld voor het kappen van 2 kastanjebomen op zijn perceel Verzonden: 23 februari 2007

- Chr. College De Noordgouw, voor het kappen van 3 eiken, 1 beuk + onderbegroeiing op het perceel Eperweg 34a te Heerde Verzonden: 27 februari 2007

Overige verleende vergunningen

Vergunning/toestemming/ontheffing op grond van APV verleend aan:


- Woord en Daad, comité Heerde/Wapenveld voor het organiseren van een schuurverkoop op zaterdag 21 april 2007 van 10.00 tot 12.00 uur aan de Wildekampseweg 25 in Wapenveld en voor het ophangen van een spandoek ten behoeve van de collecteweek
- Stichting Gehandicapten Belangen Heerde e.o. voor het organiseren van de Truckersdag op zaterdag 15 september 2007
- Horeca Plein Centrum voor het organiseren van een muziekoptreden op Koninginnedag van 11.00 tot 19.00 uur op het Dorpsplein aan de Dorpsstraat in Heerde Verzonden: 26 februari 2007

- Riphagen en Pul voor het aanbrengen van een reclameobject aan het pand Dorpsstraat 16 in Heerde Verzonden: 27 februari 2007

Indienen bezwaarschrift

Wordt u rechtstreeks in uw belang getroffen door een besluit met betrekking tot het verlenen van een vergunning of ontheffing, zoals bijvoorbeeld een kap-, sloop- of bouwvergunning of een ontheffing voor een evenement? Dan kunt u volgens de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending schriftelijk bezwaar maken bij het college van Heerde. U dient wel aan te geven waarom u bezwaar maakt.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In spoedgevallen kan de voorzieningenrechter van de rechtbank in Zutphen bij afzonderlijk schrijven worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren bedraagt dit recht in de meeste gevallen E 141,--.

Indienen van klachten
Wordt uw brief niet tijdig beantwoord, bent u onheus behandeld of hebt u klachten over gedragingen van bestuurders of ambtenaren van de gemeente? Dan kunt u op grond van de klachtenregeling een klacht indienen bij het college van Heerde.


---- --