Ordina Beheer NV

PERSBERICHT

Nieuwegein, 6 maart 2007

ORDINA ZET IN OP VERDERE GROEIVERSNELLING NA GOED 2006

KERNPUNTEN RESULTATEN 2006


· Ordina realiseert over 2006 een omzet van EUR 530,4 miljoen, een groei van 19,5% ten opzichte van 2005 (EUR 443,9 miljoen). De autonome groei op kernportfolio bedraagt 12%.
· Ordina realiseert over 2006 een EBITA van EUR 47,8 miljoen. In deze EBITA is een eenmalige bate ingevolge de harmonisatie van pensioenregelingen begrepen van EUR 4,6 miljoen. Exclusief deze eenmalige bate stijgt de EBITA naar EUR 43,2 miljoen, een stijging van 22% ten opzichte van 2005 (EUR 35,3 miljoen).
· Operationele marge op het gebied van Consulting, ICT en Application Outsourcing stijgt naar 9,3%; winstbijdrage BPO in lijn met afgegeven verwachting.
· Recurring nettowinst per aandeel voor afschrijving van immateriële activa ingevolge acquisities bedraagt EUR 0,86 (2005: EUR 0,74).
· Dividendvoorstel: EUR 0,20 per aandeel in contanten.
· Netto schuldpositie per 31 december 2006 beloopt EUR 53,1 miljoen (netto schuld/EBITDA: 0,9).
· Ultimo 2006 heeft Ordina een recordaantal van 5.009 medewerkers (FTE) in dienst, een groei van 20% ten opzichte van eind 2005.
· Naast goede resultaten kenmerkt het afgelopen jaar zich door de aankondiging van een aantal grote outsourcings contracten, zowel van applicatiebeheer als van business processen, die de steeds sterkere positionering van Ordina als specialistisch dienstverlener bevestigen.

AmBITIES VOOR DE LANGERE TERmIjN EN VERwACHTINGEN VOOR 2007
· Ordina heeft de ambitie om de komende jaren marktleider te worden op haar portfolio in Nederland en België door sneller te blijven groeien dan de markt.
· Groeiversnelling wordt met name ingezet op Application Outsourcing en BPO, teneinde de stabiliteit in omzet en winstgevendheid door de cyclus heen te vergroten.
· Bij een aanhoudend positief marktklimaat verwacht Ordina in de komende jaren een verdere groei van de EBITA marge te realiseren (tussen de 10 en 15%).
· Voor 2007 verwacht Ordina een omzetniveau te zullen realiseren in de bandbreedte van EUR 660 tot EUR 690 miljoen en een EBITA in een bandbreedte van EUR 60 tot EUR 67 miljoen.

RONALD KASTEEL, CEO VAN ORDINA N.V. OVER DE RESULTATEN EN AmBITIES VAN ORDINA: "Met trots presenteren wij vandaag onze jaarcijfers over 2006. Zowel de omzet als de EBITA zijn in lijn met de door ons in augustus 2006 afgegeven verwachtingen. Met een omzetstijging op onze kernactiviteiten van 30% zijn we er wederom in geslaagd marktaandeel te winnen. Niet alleen als gevolg van acquisities die we in 2006 hebben gedaan, maar ook op autonome basis zijn we, met een groei van 12%, bovengemiddeld snel gegroeid. Belangrijker nog dan de goede resultaten over 2006, zijn onze vooruitzichten. Wij zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet. Dit vertrouwen is een direct gevolg van het feit dat Ordina steeds meer erkend wordt als dé specialist op het gebied van Consulting, ICT, Application Outsourcing en BPO in Nederland en in België. De grote, meerjarige contracten die we sinds het laatste kwartaal van 2006 hebben mogen aankondigen, vormen hiervan het beste bewijs. Onze steeds sterker wordende positie in de markt, biedt ons dan ook het vertrouwen om onze groei de komende jaren verder te versnellen. In 2007 willen we de eerste forse stap zetten met een verwachte omzet van tussen de EUR 660 en EUR 690 miljoen en een verwachte EBITA van tussen de EUR 60 en EUR 67 miljoen."

Jaarbericht 2006 1

ENKELE KERNCIjFERS (in miljoenen EUR, tenzij anders aangegeven) 2006 2005 Ontw.

Omzet Consulting, ICT en Application Outsourcing 504,9 386,8 31% Omzet Business Proces Outsourcing 20,1 15,5 30% Omzet kernactiviteiten 525,0 402,3 30%

Recurring EBITA totaal 43,2 35,3 22% Recurring EBITA Business Proces Outsourcing - 4,3 - 1,9 - 126% Recurring EBITA excl. BPO 47,5 37,2 28%

Recurring nettowinst per aandeel voor afschrijving 0,86 0,74 16% van immateriële activa ingevolge acquisities

DE mARKT BIEDT AANTREKKELIjKE GROEIPERSPECTIEVEN Er is weer ruimte voor vernieuwing - In 2006 zette de trend versterkt door dat organisaties investeren in vernieuwing en verbetering van hun bedrijfsvoering in plaats van zich eenzijdig te richten op kostenbeheersing. Ronald Kasteel: "Onze verwachting is dat dit beeld in de eerstkomende jaren wordt gecontinueerd. Offensieve initiatieven om te verstevigen en uit te breiden hebben inmiddels de overhand ten opzichte van trajecten die primair gericht zijn op kostenbeheersing en de bescherming van marktposities. Deze omslag in denken is zichtbaar zowel bij het bedrijfsleven als bij de overheid. Er is weer ruimte om te ondernemen, er is weer ruimte om vernieuwende concepten te introduceren. De focus ligt daarbij met name op kennis van en interactie met klanten en burgers en op besturingsvraagstukken: specialismen waarop Ordina een vooraanstaande marktpositie inneemt en die over de volle breedte van de marktsectoren actueel zijn, getuige onze sterke groei in alle sectoren."

2006 2005 Ontw.

Finance 126,9 95,8 32% Public 188,0 143,5 31% TTI - Trade Transport & Industry 149,7 115,6 30% E&T - Energie & Telecom 46,1 36,4 27% Overig 14,3 11,0 30% Totaal 525,0 402,3 30%

Focus en rationalisering niet meer weg te denken - De vernieuwingsimpulsen aan de `frontoffice' van ondernemingen en overheidsinstellingen laten onverlet dat rationalisering van de `backoffice' onverminderde aandacht heeft. Het streven naar operational excellence als onderscheidende waarde is breed geaccepteerd. Procesverbetering en oriëntatie op ef- ficiëntie worden gedreven door de noodzaak de gehele operatie te flexibiliseren, minder kostbaar en tegelijk duurzamer te maken. Voor Ordina betekent dit een aanhoudende stroom aan werk op alle onderdelen van ons kernportfolio. In een markt die steeds volwassener wordt, is er ook gezonde aandacht voor de prijs-kwaliteitverhouding die dienstverleners kunnen bieden voor het realiseren van ICT-oplossingen. Onze Software Factory waarin het gehele proces van systeemont- wikkeling is ondergebracht biedt hierop een antwoord. In deze aanpak weten wij door standaardisatie en transparantie de efficiëntie te verhogen en de kwaliteit te waarborgen. Daarnaast zetten wij er gericht op in om delen van het werk off shore te laten uitvoeren. Uitbesteding van bedrijfskritische toepassingen en processen - Een gevolg van de geschetste rationalisatietendens is dat organisaties steeds meer taken uitbesteden. Ook activiteiten die bedrijfskritisch zijn staan op de nominatie om te worden uitbesteed. Ordina heeft die tendens zien aankomen en investeert al enige jaren gericht in de ontwikkeling van de juiste expertise en voldoende schaal om bedrijfsapplicaties of complete bedrijfsprocessen te kunnen overnemen. Ronald Kasteel: "Het laatste doen wij bewust uitsluitend voor de financiële sector en hebben wij ondergebracht in een aparte BPO-unit. Er is een toenemende belangstelling vanuit de gehele financiële sector voor dit initiatief, zoals mag blijken uit de aangekondigde deals van de laatste maanden." Jaarbericht 2006 2

2006 2005 Ontw.

Consulting 112,0 93,1 20% ICT 335,4 251,6 33% Application Outsourcing 57,5 42,1 37% Business Proces Outsourcing 20,1 15,5 30% Totaalkernactiviteiten 525,0 402,3 30% Infrastructure Management (afgestoten in 2006) 5,4 41,6 - 87% Totaal 530,4 443,9 19%

Volwassen businessrelaties ­ "De verhouding tussen klanten en ICT-dienstverleners heeft zich ontwikkeld tot een volwassen businessrelatie", aldus Ronald Kasteel. "Naarmate opdrachten groter worden en het belang ervan toeneemt, wordt de eindverantwoordelijkheid meer en meer neergelegd bij leveranciers, zoals Ordina. Dit geldt niet alleen voor uitbestedin- gen of projecten maar ook voor grote detacheringsopdrachten. Het past in onze ambities om een werkelijke rol van bete- kenis te vervullen voor onze klanten. De omzetgroei van 30% die wij in 2006 realiseerden bij onze tien grootste klanten is daarvan misschien wel het beste bewijs." Schaalgrootte telt en consolidatietendens zet door - Partijen die de verantwoordelijkheid voor hele kavels overnemen van de opdrachtgever of grote projecten uitvoeren, moeten naast specialistische kennis over voldoende schaalgrootte beschikken om het werk te kunnen doen. Die continuïteitsgarantie is voor de opdrachtgever absoluut een selectiecriterium, gezien het bedrijfsbelang dat gemoeid is met dit type uitbestedingen. De trend van klanten om met grote dienstverleners zaken te willen doen is ook van invloed op de consolidatietendens in onze markt. Ordina executeert al langer een actieve acquisitiestrategie. Deze strategie is er op gericht om relatief kleinere, specialistische dienstverleners op het gebied van consulting en/of ICT over te nemen. Deze specialistische bedrijven worden, na een korte periode van gewenning, waarin met name reeds commercieel wordt samengewerkt en er in veel gevallen een earn out afspraak geldt, geïntegreerd binnen Ordina. Voor alle ondernemingen die voor 2006 zijn geacquireerd, geldt dat deze inmiddels met succes zijn geïntegreerd binnen Ordina. Off shore als groeiversneller ­ Gezien de positieve marktontwikkelingen en de toenemende schaarste van personeel, is het ons doel om op een effectieve manier gebruik te maken van off shore mogelijkheden en tegelijkertijd voor de klant voldoende kwaliteitsgaranties in te bouwen. Transparantie en besturing van uitbestedingsprocessen zijn essentieel om succesvol te kunnen zijn. Daarnaast hebben wij geconcludeerd dat de rollen aan de `voorkant' (ontwerp en specificatie) en/of `achterkant' (testen en implementeren) van een ICT-project bij voorkeur niet off shore moeten worden uitgevoerd. Goede afstemming met de klant is juist in die start- en eindfase erg belangrijk. Ordina wil relatief sneller groeien op die afstemmingsrollen, die wij blijvend lokaal, dicht bij de klant willen invullen. Werkzaamheden die off shore uitgevoerd kunnen worden, willen wij invullen met partners. In dat kader heeft Ordina een partnership gesloten met Cognizant Technology Solutions. Cognizant is ook onze off shore partner in de outsourcingsovereenkomst met de Rabobank.

DE KRAPTE OP DE ARBEIDSmARKT NEEmT STEEDS VERDER TOE Aantal afstudeerders neemt nog altijd af - Het aanbod van hoogopgeleiden is ook in onze branche schaars. Het aanbod aan ICT-professionals krimpt doordat te weinig jongeren een ICT-studie kiezen en door de toenemende vergrijzing, die ook onze relatief jonge sector begint te raken. De arbeidsmarkt waarop wij ons richten is weer een werknemersmarkt aan het worden, waardoor de druk op salarissen toeneemt. In 2007 liggen salarisstijgingen bij Ordina tussen de 3 en 5%. Van deze stijging is een deel vertaald in een variabele beloningscomponent. Het positieve effect van de krapte op de arbeidsmarkt is dat de markt ruimte biedt voor verhoging van onze prijzen. Deze opwaartse prijsdruk houdt naar onze verwachting in 2007 zeker aan. Het is ons doel om de prijzen ten minste te verhogen met de ontwikkeling van de salarissen en overige kosten. De aanhoudende schaarste van hoogopgeleid ICT-per- soneel vormt, gelet op onze groeidoelstellingen een reële uitdaging. Ronald Kasteel: "Behoud en werving van medewer- kers is voor ons een absolute topprioriteit. Een erkende positie als voorkeurswerkgever is dan ook ons streven." Jaarbericht 2006 3

Modern werkgeverschap om retentie te verhogen - In deze krappe arbeidsmarkt blijft Ordina een sterke aantrekkings- kracht houden op business consultants en ICT-professionals. We hebben in 2006 opnieuw vele honderden nieuwe Ordina- collega's aangetrokken. Dit is een trend die al eerder is ingezet. De boodschap dat werken bij Ordina goed is voor je loopbaan, werpt zijn vruchten af. Wat nieuwe medewerkers vooral aanspreekt is onze informele, no nonsense cultuur, de boeiende opdrachten bij grote klanten, de ontwikkelingsmogelijkheden, de sterke vakmatige oriëntatie en de ruimte om te ondernemen. Ook de variabele component in ons beloningssysteem spreekt onze resultaatgerichte mensen aan. Het ongewenst verloop bleef ook in 2006 met circa 15% beneden het marktgemiddelde.

FINANCIËLE RESULTATEN Omzetgroei bevestigt toenemend marktaandeel - In 2006 is Ordina er voor het derde jaar op rij in geslaagd om op auto- nome basis sneller te groeien dan haar belangrijkste concurrenten. Wij hebben onze naar de markt uitgesproken omzet- verwachting (tussen EUR 525 en EUR 540 miljoen) gerealiseerd. De autonome groei in het totaal van Consulting, ICT en Outsourcing bedroeg in 2006 circa 12%, terwijl de markt volgens meerdere onafhankelijke marktonderzoeken met circa 6% is gegroeid in 2006. Een goede bezettingsgraad van professionals, verbetering van de gemiddelde prijsstelling met circa 3% en groei in het aantal professionals hebben aan deze omzetgroei bijgedragen. Daarnaast hebben acquisities in 2006 een enorme groeiversnelling veroorzaakt. Inclusief acquisities is Ordina op haar kernactiviteiten gegroeid met 30%. Onze sterke en stabiele klantrelaties en onze positie als voorkeurswerkgever hebben ertoe bijgedragen dat Ordina, zowel autonoom als inclusief acquisities, opnieuw in staat is geweest marktaandeel te winnen. Eenmalige bate als gevolg van harmonisatie van pensioenregelingen ­ In 2006 heeft Ordina een grootscheepse harmonisatie van pensioenregelingen doorgevoerd. Als gevolg van deze harmonisatieslag is de pensioenregeling van een groot aantal medewerkers geharmoniseerd naar een pensioenregeling die onder IFRS kwalificeert als beschikbare premieregeling. Hans den Hartog, CFO Ordina N.V.: "Het gevolg van de harmonisatie is dat de EBITA in 2006 eenmalig voor een bedrag van per saldo EUR 4,6 miljoen positief beïnvloed is. Daarbij is het van belang om op te merken dat de bate boekhoudkundig van aard is en geen positieve impact heeft op de cashflows. Voorwaarts is het voordeel van de harmonisatie dat het risico op fluctuaties van het resultaat en vermogen van Ordina N.V. als gevolg van pensioenen zullen afnemen. Ook in de toekomst zullen wij pensioenregelingen blijven harmoniseren; de effecten daarvan zullen naar verwachting echter niet meer zo fors zijn als in 2006." Ontwikkeling EBITA en operationele marge - Ordina heeft de sterke groei in omzet tevens vertaald in een sterke stijging van het bedrijfsresultaat voor interest, belastingen en afschrijving van immateriële activa ingevolge acquisities (EBITA). Ook exclusief de eenmalige bate uit hoofde van de harmonisatie van pensioenregelingen, stijgt de EBITA sterk. Het stij- gingspercentage ten opzichte van 2005 bedraagt 22%, waarmee de EBITA is gegroeid naar een bedrag van EUR 43,2 miljoen. De EBITA-marge van de Ordina Groep ligt ­ indien de eenmalige bate als gevolg van de pensioenharmonisaties opnieuw buiten beschouwing wordt gelaten ­ in 2006 op een vergelijkbaar niveau als in 2005. De marges op Consulting, ICT en Application Outsourcing hebben onderliggend een duidelijke verbetering doorgemaakt naar 9,3%. De EBITA bijdrage van ons BPO-initiatief bedroeg EUR 4,3 miljoen negatief en lag daarmee in lijn met de eerder afgegeven verwachting dienaangaande. Investeringen in BPO-initiatief - Ordina is in de tweede helft van 2004 gestart met haar BPO-activiteiten, gericht op klanten in de financiële wereld. In de eerste tweeëneenhalf jaar zijn we zeer succesvol geweest om nieuwe klanten aan ons te binden. Doelstelling is een BPO-dienstverlener neer te zetten die werkt op basis van een eenduidig technologische platform voor basic banking, beleggersgiro's en hypotheken waarmee meerdere klanten tegelijkertijd bediend kunnen worden. In het licht van deze doelstellingen heeft het jaar 2006 in het teken gestaan van investeringen en zal ook 2007 nog een jaar van forse investeringen zijn. Investeringen die een belangrijke basis vinden in de recent sterk gegroeide BPO-contractenportefeuille. Jaarbericht 2006 4

De investeringen in BPO bedroegen in 2006 EUR 11,1 miljoen. Daarnaast werd in 2006 geïnvesteerd in de kwaliteit van de personele bezetting, zowel met het oog op het sluiten van nieuwe contracten als met het oog op het bedienen van onze bestaande klanten. De verwachte investeringen in 2007 zullen circa EUR 25 miljoen bedragen. Met deze investerin- gen wordt er een platform neergezet dat ­ zonder grootschalige extra investeringen, anders dan uit hoofde van transitie en transformatie naar het platform ­ een businessvolume aan moet kunnen dat een omzet representeert van circa EUR 100 miljoen op jaarbasis. Als gevolg van de extra capaciteit die in 2007 nodig is om zowel de marktkansen te benutten, het fabrieksmatige multi- bancaire platform neer te zetten en tegelijkertijd de bestaande klanten naar behoren te bedienen, zal de EBITA-bijdrage van BPO in 2007, zoals in 2006 al aangekondigd, nog negatief zijn. Doelstelling is om in 2008 een break even resultaat met onze BPO-activiteiten te realiseren en met ingang van 2009 een structureel winstgevende situatie te bereiken. Investering in acquisities en financiering - Hans den Hartog: "Naast investeringen in BPO is in 2006 een fundamentele versnelling doorgevoerd in de acquisitiestrategie van Ordina. In totaal werd in 2006 voor een bedrag van EUR 128,8 miljoen geïnvesteerd in acquisities; deze investering werd voor een bedrag van EUR 72,2 miljoen in contanten gedaan en voor een bedrag van EUR 20 miljoen in aandelen Ordina N.V. Het resterende bedrag van EUR 36,6 miljoen betreft earn out verplichtingen die grotendeels in de eerste helft van 2007 zullen worden voldaan. Wij hebben er, met het oog op het creëren van maximale aandeelhouderswaarde, bewust voor gekozen om een relatief groot deel van de koopsom voor ondernemingen te voldoen in contanten, en daarmee gebruik te maken van onze financieringskracht en de nieuwe financieringsfaciliteiten die wij beschikbaar hebben." Cashflow-ontwikkeling - De operationele cashflow heeft zich in 2006 stabiel ontwikkeld. In het bijzonder heeft een aanhoudend scherpe focus op debiteuren zijn vruchten afgeworpen en geresulteerd in een DSO van 64. De DSO is ten opzichte van 2005 duidelijk verbeterd en ligt ultimo 2006 in lijn met onze doelstelling op dit gebied (
Nettowinst en WpA - De nettowinst van Ordina N.V. over 2006 bedraagt EUR 25,8 miljoen (2005: 29,0 miljoen). Hans den Hartog: "In de vergelijking met de nettowinst over 2005 moet rekening worden gehouden met de eenmalige belastingbate ter grootte van EUR 5,3 miljoen die Ordina in 2005 realiseerde als gevolg van de formele liquidatie van Rijnconsult B.V. Daarnaast is de consequentie van onze acquisitiestrategie dat de afschrijving op immateriële activa inge- volge acquisities sterk is toegenomen in 2006 tot een bedrag van EUR 10,1 miljoen (2005: EUR 3,7 miljoen). Als gevolg van deze twee factoren ligt de nettowinst in 2006 lager dan in 2005." De belastingdruk over 2006 ligt licht onder het nominale Nederlandse vennootschapsbelastingtarief; de belangrijkste oor- zaak daarvan is gelegen in het feit dat het belastingtarief in Nederland in 2007 daalt naar 25,5%, als gevolg waarvan het saldo van latente belastingvorderingen en belastingverplichtingen ultimo 2006 is gedaald. Verder ligt de effectieve vennootschapsbelasting in België duidelijk hoger ligt dan in Nederland. Dientengevolge moet voor 2007 rekening worden gehouden met een effectieve belastingdruk die licht hoger zal liggen dan het ­ inmiddels verlaagde ­ nominale vennootschapsbelastingtarief in Nederland. De nettowinst per aandeel voor afschrijving van immateriële activa als gevolg van acquisities (exclusief de eenmalige belastingbate in 2005 en exclusief de eenmalige bate als gevolg van de harmonisatie van pensioenregelingen in 2006) steeg van EUR 0,74 in 2005 naar EUR 0,86 in 2006. Een stijging van 16%.

DIVIDENDVOORSTEL In de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in mei 2006 is het dividendbeleid opnieuw aan de orde geweest. In die vergadering is het reeds langer geldende beleid bevestigd. Het dividendbeleid houdt concreet in dat 25% van de net- towinst wordt uitgekeerd als dividend en de overige 75% van de nettowinst wordt toegevoegd aan de algemene reserves. De ingehouden winst kan zodoende worden aangewend voor de financiering van de verdere groei van de Ordina Groep.

Jaarbericht 2006 5

De directe toepassing van het dividendbeleid zou er over 2006 toe leiden dat het dividend lager zou uitvallen dan over 2005 en, naar verwachting, 2007. Teneinde dit te voorkomen, zullen wij de Algemene Vergadering van Aandeelhouders voorstellen om, als eenmalige uitzondering op het dividendbeleid, over 2006 een dividend in contanten uit te keren van EUR 0,20 per aandeel (2005: EUR 0,20 per aandeel in contanten). Indien het voorstel door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders wordt aangenomen zal het aandeel Ordina N.V. op 11 mei 2007 ex-dividend noteren. Het dividend zal alsdan op 18 mei 2007 betaalbaar worden gesteld. Als record datum geldt in dat geval 15 mei 2007. SAmENSTELLING RAAD VAN COmmISSARISSEN Volgens het rooster van aftreden treedt de voorzitter van de Raad van Commissarissen, de heer De Swart, die voor het eerst werd benoemd in 2003, tijdens de komende Algemene Vergadering van Aandeelhouders af als commissaris. De heer De Swart is herbenoembaar en stelt zich daartoe beschikbaar en zal, bij herbenoeming door de Algemene Vergade- ring van Aandeelhouders, voorzitter van de Raad blijven. Zoals vorig jaar reeds aangekondigd treedt ook de heer De Boer, eerste benoeming in 1999, tijdens de komende Algemene Vergadering van Aandeelhouders af als commissaris. Hoewel de heer De Boer op basis van het beleid van Ordina dat leden van de Raad van Commissarissen maximaal twee termijnen van vier jaar zitting kunnen hebben, niet herbenoembaar zou zijn, is het ons voornemen eenmalig een uitzondering te maken op dit beleid. Aanleiding hiervoor is de specifieke marktkennis van de heer De Boer gekoppeld aan zijn brede kennis van de onderneming, gezien het feit dat de heer De Boer al vanaf het eerste uur, in 1973, betrokken is bij Ordina. Om te voorkomen dat in enig jaar twee commissarissen aftreden die beiden niet herbenoembaar zijn, zal de Algemene Vergadering van Aandeelhouders worden voorgesteld om de heer De Boer voor een periode van drie jaar te herbenoemen.

AmBITIES VOOR DE KOmENDE jAREN EN VERwACHTINGEN VOOR 2007 Ambities voor de komende jaren Ronald Kasteel: "Onze prestaties in 2006 bieden ons een solide fundament om onze marktpositie in hoog tempo verder uit te bouwen. Omdat grote klanten steeds vaker grote opdrachten, al dan niet op basis van meerjarige overeenkomsten, uitbesteden, is het verder vergroten van onze schaalgrootte voor ons de absolute topprioriteit. Wij hebben de ambitie om de komende jaren sneller te blijven groeien dan het marktgemiddelde. In het bijzonder zetten wij in op een groeiversnel- ling op de gebieden Application Outsourcing en BPO. Doelstelling daarbij is de stabiliteit van omzet en de winstgevend- heid van de Ordina Groep door de cyclus heen te vergroten. Ervan uit gaande dat de markt zich de komende jaren positief blijft ontwikkelen, hebben wij de ambitie om onze EBITA- marge te laten groeien naar 10 tot 15%, waarbij niet moet worden uitgesloten dat het binnenhalen van grote, lange termijncontracten op de korte termijn een licht drukkend effect kan hebben op de marge. Tot slot blijven wij ons richten op het versnellen van onze groei en verstevigen van onze positie door specialistische bedrij- ven over te nemen. Op ICT-gebied willen wij onze groeiambities ten dele realiseren door delen van opdrachten off shore te laten uitvoeren. Onze ambitie om het omzetaandeel van Application Outsourcing en BPO te laten groeien, laat zich als volgt vertalen:

Huidigaandeel Toekomstigaandeel Consulting 21% 22% ICT 64% 51% Application Outsourcing 11% 17% BPO 4% 10%

Verwachtingen voor 2007 In 2007 willen wij, gebaseerd op de successen die we de afgelopen twaalf maanden geboekt hebben, een belangrijke eerste stap zetten op weg naar onze ambitieuze groeidoelstellingen voor de komende jaren. Jaarbericht 2006 6

De uitgangspunten die ten grondslag liggen aan onze verwachtingen voor het jaar 2007 luiden als volgt:
1. De economie zal zich in 2007 positief blijven ontwikkelen;
2. De intentieverklaringen die wij met onze BPO-activiteit zijn aangegaan met Bank Nederlandse Gemeenten en Reaal Verzekeringen worden in contracten omgezet in april, respectievelijk mei 2007;
3. De outsourcingsovereenkomst met Rabobank wordt omgezet in een definitief contract per 1 mei 2007;
4. De BPO-overeenkomst met Robeco Direct vangt aan op 1 mei 2007;
5. De outsourcingscontracten, zoals hiervoor beschreven, dragen naar verwachting in 2007 nog niet positief bij aan het bedrijfsresultaat;
6. De acquisitie van YoungWood, die wij op 7 februari 2007 aankondigden, wordt afgerond rond 1 april 2007.

Met inachtneming van de geschetste uitgangspunten, verwachten wij in totaliteit over 2007 een omzet te realiseren die ligt tussen EUR 660 en EUR 690 miljoen en een EBITA die zal liggen tussen EUR 60 en EUR 67 miljoen. Deze verwachtingen kunnen als volgt worden uitgesplitst over onze segmenten (in miljoenen euro's):

OmZET EBITA Consulting, ICT en Application Outsourcing 625 tot 655 64 tot 70 BPO ca 35 -3 tot -4 Totaal 660tot690 60tot67

Dit persbericht is gebaseerd op de door de directie opgemaakte jaarrekening en betreft slechts een deel daarvan. De opgemaakte jaarrekening zal ter vaststelling worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 9 mei 2007. Zodoende heeft nog geen openbaarmaking krachtens wettelijk voorschrift van de jaarrekening plaatsgevonden. De accountant heeft bij de opgemaakte jaarrekening een goedkeurende verklaring afgegeven. Dit persbericht bevat uitspraken die prognoses geven over toekomstige financiële resultaten van Ordina N.V. en geeft bepaalde plannen, doelstelling en ambities weer op basis van huidige inzichten. Dergelijke prognoses zijn uiteraard niet vrij van risico's en kennen, gezien het feit dat geen zekerheid bestaat over de omstandigheden die in de toekomst van toepassing zijn, een bepaalde mate van onzekerheid. Er is een veelheid aan factoren die eraan ten grondslag kan liggen dat de werkelijke resultaten en prognoses kunnen afwijken van hetgeen terzake in dit document is beschreven. Dergelijke factoren kunnen onder meer zijn: de algemene economische ontwikkelingen, het tempo van internationalisatie van de markt voor ICT dienstverlening, toenemende resultaatverantwoordelijkheid, toenemende schaarste op de arbeidsmarkt, de ruimte die de markt biedt om prijzen te verhogen en toekomstige acquisities en desinveteringen.

OVER ORDINA Ordina werkt met ruim 5.000 mensen binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsproces- sen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen of door complete processen, inclusief ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de midkap index.