Ingezonden persbericht


Generatie C communicatiever dan Generatie X

Onderzoek Rackspace Managed Hosting: Generatie C aardiger dan vorige generaties

Bunnik, 6 maart 2007 - Onderzoek in opdracht van Rackspace Managed Hosting, hét snelst groeiende hostingbedrijf in Europa, wijst uit dat Generatie C communicatiever is dan Generatie X. Sterker nog, zo blijkt uit het onderzoek, over het algemeen is de generatie die rond 2020 van middelbare leeftijd is, aardiger dan voorgaande generaties. Bovendien communiceert Generatie C met een groter aantal mensen en worden dankzij het internet meer gemeenschappelijke interesses gevonden. Niet voor niets staat de C in Generatie C voor Content, Connectiviteit, Creativiteit en Communicatie. Het onderzoek werd uitgevoerd door het Britse instituut Social Issues Research Centre (SIRC) en past in de Rackspace-strategie om inzicht te krijgen in manier waarop internet het dagelijks leven beïnvloedt.

De term Generatie X is afkomstig uit het bekende fictieboek met dezelfde titel, dat in 1991 is verschenen. In dit boek van de hand van Douglas Coupland distantiëren drie vreemden zich gezamenlijk van de maatschappij. Zijn karakters zijn onvoorspelbaar en op zichzelf, hebben goede studies afgerond, maar werken beneden hun niveau. "Generatie C daarentegen is dankzij het internet opgegroeid met waarden als toegankelijkheid, samenwerking, uitwisseling en informatiedeling", zegt Peter Marsh van SIRC. "Dit heeft een enorme impact op de maatschappij. Nu nog ligt de nadruk vaak op de negatieve invloeden van het internet. Hierbij valt te denken aan generaties die alleen online kunnen communiceren, stalking via sociale netwerksites, piraterij, spam, phishing en identiteitsdiefstal. Dit zijn weliswaar problemen, maar dit onderzoek wijst uit dat er enorm veel positieve invloeden zijn."

Uit het onderzoek blijkt ook dat de 'echte' wereld en virtuele varianten door elkaar heen gaan lopen. Dit is te vergelijken met de manier waarop technologie een steeds belangrijker - en onzichtbaarder - deel uitmaakt van het dagelijks leven. 'Always on' wordt de norm. Dankzij de opkomst van technologieën als WiFi is het altijd en overal mogelijk om online te communiceren. Dit vereist een infrastructuur die 'always on' ondersteunt. Onderzoekers voorspellen dan ook dat hosting-providers en datacenters hubs gaan vormen, die het fundament bieden voor het internet. De persoon die op internet surft zal daar niets van merken, maar het is een belangrijke ontwikkeling die de online toekomst zal bepalen.

Anthony Carter, Country Manager Benelux van Rackspace Managed Hosting: "Het aantal sociale netwerksites dat Rackspace host is in het afgelopen jaar sterk gestegen. Hiertoe behoren bekende websites als ArmyNet, Make Friends Online en Mail Big File. Hieruit kunnen we concluderen dat er een steeds grotere nadruk komt te liggen op online relaties, bijvoorbeeld voor sociale contacten of professionele samenwerking. Dit heeft een positieve invloed op de manier waarop Generatie C omgaat met anderen, zowel privé als zakelijk."

Over Rackspace Managed Hosting
Rackspace Managed Hosting is gevestigd in de VS en heeft een Europees hoofdkantoor in Londen. De onderneming biedt producten en diensten op het vlak van managed hosting. Rackspace telt meer dan 12.000 klanten wereldwijd, waarvan ruim 2.500 in Europa. Door zijn focus, service en specialisatie is Rackspace inmiddels het snelst groeiende hostingbedrijf van Europa. Het bedrijf onderscheidt zich met intensieve dienstverlening onder de noemer 'Fanatical Support(tm)'. Medewerkers van Rackspace zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar en reageren direct op klantverzoeken. Door hun hoge opleiding en ervaring zijn ze uitstekend in staat om complexe hostingomgevingen te ondersteunen. Naast de inzet van deze specialisten biedt Rackspace telefonische ondersteuning en toegang tot een online kennisbank. Tevens geeft Rackspace een unieke Zero Downtime-garantie. Het bedrijf is in Europa een van de zes Microsoft Gold Certified Partners en de enige Redhat Advanced Hosting Partner.