Ingezonden persbericht


Persbericht

Jantje Beton Collecte start met optreden van Edwin Rutten

Utrecht, 6 maart 2007. Gistermiddag is in de speeltuin van het Hilversumse Erfgooierskwartier de landelijke Jantje Beton Collecte gestart. Met een spetterende show, waarin ook Ome Willem nog even langskwam, heeft Edwin Rutten zijn debuut gemaakt als ambassadeur van de organisatie. Hij gaf met twee kinderen uit het publiek het officiële startsein.

De kinderen onthulden de poster die in het hele land zichtbaar is door ballonnen weg te prikken. Daarna zong Edwin Rutten voor het eerst het speciaal gecomponeerde Jantje Beton Lied. Dit werd al snel door de kinderen enthousiast meegezongen. De tekst luidt: "Jantje Jantje Jantje Beton. Samen spelen, samen leven. Jantje Jantje Jantje Beton. Daaraan kun je best iets geven." Hierna liet Edwin zijn broer Ome Willem ook nog even op het podium. Hij zong bekende nummers als 'Deze vuist op deze vuist'.

De collecte wordt in heel Nederland gehouden van 5 tot en met 10 maart 2007. Jantje Beton stimuleert spelen in de buurt. Als kinderen spelen, hebben ze niet alleen plezier, ze doen ook allerlei indrukken en ervaringen op die goed zijn voor hun ontwikkeling. Met name voor kinderen die door omstandigheden in de verdrukking dreigen te komen, is dat extra belangrijk. Daarom bedenkt, financiert en organiseert Jantje Beton projecten om juist deze kinderen spelenderwijs voor te bereiden op een actieve deelname aan onze samenleving. Want door kinderen samen te laten spelen, leren ze samenleven!

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht