Océ

Océ N.V.

Océ versterkt positie op Chinese markt door samenwerking met Founder Group

Samenwerking op distributiegebied en technologie

Poing, Duitsland, 6 maart 2007 - Océ N.V. heeft vandaag een overeenkomst voor strategische samenwerking getekend met de Chinese Founder Group. Beide ondernemingen gaan samenwerken op het gebied van distributie en technologie. De overeenkomst werd getekend in Duitsland tijdens het jaarlijkse Océ OpenHouse, de grootste Europese beurs voor digitale printsystemen. De verkooporganisatie van de Founder Group gaat in China de digitale printsystemen van Océ verkopen in de hoogvolume markt en de grafische markt. In 2006 bedroeg de omzet van Océ in landen buiten de VS en Europa -inclusief China- 230 miljoen. In China werken 170 mensen voor Océ. De Chinese printmarkt bestaat nog voor 98% uit analoge systemen en voor 2% uit digitale printsystemen. De jaarlijkse marktgroei voor digitaal printen in China wordt tot 2015 geschat op 17,5%-20%.

Versterking positie Océ op Chinese markt Via deze samenwerking kan Océ zijn positie in de groeiende Chinese digitale printermarkt versterken. De Founder Group kan via deze samenwerking zijn software voor printsystemen wereldwijd aanbieden. Founder Electronics, een dochteronderneming van Founder Group, is in China de grootste aanbieder van software- en systeemoplossingen en een grote distributeur van digitale printsystemen. Zo heeft de onderneming de Founder EasiPrintketen, een keten van ruim 200 franchisewinkels, die onder meer printers verkoopt. De Founder Group wil het aantal franchisewinkels in de komende drie tot vijf jaar uitbreiden naar 1.000 verkooppunten.

Samenwerking borduurt voort op bestaande zakelijke relatie De strategische samenwerking borduurt voort op de al bestaande relaties tussen Océ en de Founder Group. De laatste jaren verkocht de Founder Group al Océ digitale printsystemen in China. Onder de vandaag getekende overeenkomst zal de Founder Group deze verkoop-activiteiten uitbreiden door de digitale printsystemen van Océ aan te bieden via de EasiPrint-keten. Eén van deze printsystemen is de Océ Colour Production System 900 Platinum, een vooraanstaande digitale kleurenprinter. Daarnaast gaan Océ en de Founder Group ook op technologisch gebied samenwerken. Zo zullen controllers van de Founder Group worden ingebouwd in printers van Océ, waardoor zij ook Chinese karaktertekens kunnen printen.

Over de Founder Group
De Founder Group is één van de grootste technologische bedrijven van China, opgericht door de universiteit van Beijing. Het bedrijf ontwikkelt technologieën voor print- en zetsystemen, om de automatisering van de Chinese printindustrie mogelijk te maken. De Founder Group heeft een marktaandeel van ruim 85% in de Chinese nieuws- en uitgeverijsector. De Founder Group biedt producten en diensten aan onder meer kranten, commerciële uitgevers, televisie- en internetbedrijven, bibliotheken en overheidsadministraties. De Founder Group behaalde in 2006 een omzet van ruim $ 3,5 miljard dollar en heeft ruim 20.000 medewerkers.

Océ N.V.
Postbus 101, 5900 MA Venlo
Telefoon 077 359 2240
Océ investeerders informatie op Internet: http://www.investor.oce.com

Océ N.V.

Over Océ
Océ N.V. is een leidende, internationale onderneming op het gebied van printing en document management. Océ ontwikkelt en produceert printsystemen, software en services voor efficiënte en effectieve uitwisseling van informatie. De producten en services van Océ staan bekend om hun kwaliteit, die is gebaseerd op betrouwbaarheid, productiviteit, levensduur, gebruikersgemak en milieuvriendelijkheid. Océ biedt de printers, software en services veelal aan via de eigen verkoop- en service-organisaties. Een beperkt deel van de producten wordt via derden gedistribueerd. Océ richt zich op professionele werkomgevingen, met name daar waar grote volumes documenten worden verwerkt. In 2006 bedroeg de omzet van Océ ongeveer 3,1 miljard. Wereldwijd werken er circa 24.000 mensen. Zie ook www.oce.com.

Océ N.V.
6 maart 2007

Voor verdere informatie
Océ N.V.:
Investor Relations: Pers: Carlo Schaeken Jan Hol Vice President Investor Relations Senior Vice President Corporate Communications Telefoon 077 359 2240 Telefoon 077 359 2000 E-mail investor@oce.com E-mail jan.hol@oce.com

Beijing Founder Electronics Co., Ltd.
Ms. Viola Wang
Tel: +86-10-82531640
E-mail: wang_zhichun@founder.com; shiqiun@founder.com Océ N.V.
Postbus 101, 5900 MA Venlo
Telefoon 077 359 2240
Océ investeerders informatie op Internet: http://www.investor.oce.com

Océ N.V.

Forward-looking statements

Dit bericht bevat bepaalde uitspraken en verwachtingen, ook wel aangeduid als forward-looking statements in de zin van Sectie 27a van de Securities Act 1933, zoals thans geldend en in de zin van Sectie 21e van de Securities Exchange Act van 1934, zoals thans geldend. Deze forward-looking statements verwijzen naar toekomstige gebeurtenissen, die op diverse manieren tot uitdrukking kunnen komen, zoals `verwachtingen', `voorspellingen', `anticiperen', `van plan zijn' en vergelijkbare uitdrukkingen.
Océ heeft deze uitspraken over de toekomst gebaseerd op zijn huidige verwachtingen en projecties met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen.
Océ's verwachtingen en projecties kunnen worden bijgesteld en Océ's werkelijke resultaten, prestaties of succes kunnen aanmerkelijk afwijken van de resultaten beschreven in deze forward-looking statements vanwege mogelijke risico's, onzekerheden en andere belangrijke factoren, waarop de onderneming niet altijd invloed heeft, en die voor Océ noch beheersbaar, noch voorspelbaar zijn.
Bij forward-looking statements moet men deze risico's, onzekerheden en andere waarschuwingen in dit bericht of in andere jaar- of periodieke verslagen, zoals gedeponeerd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, in aanmerking nemen.
Deze factoren, risico's en onzekerheden omvatten de volgende, niet-limitatieve opsomming: veranderingen in economische en commerciële omstandigheden, de wensen van klanten in concurrerende markten, succesvolle marktintroducties van nieuwe producten en services, technologische ontwikkelingen, goede prijsstelling voor producten en services, prijsconcurrentie in de markten waarin Océ actief is, de financiering van de ondernemingsactiviteiten, efficiency en kostenbeheersing, wisselkoersveranderingen, renteschommelingen, onzekere politieke situaties, veranderingen in wet- en regelgeving, belastingtarieven, het succes van overnames, samenwerkingen en afstotingen en de gevolgen van recente en potentiële terroristische aanvallen en de strijd tegen het terrorisme. Voor een meer gedetailleerde bespreking van de risico's,onzekerheden en andere factoren die Océ's werkelijke resultaten, prestaties of succes kunnen beïnvloeden, wordt verwezen naar het jaarverslag over 2006 , Océ's Annual Report on Form 20-F en andere publicaties die Océ gedeponeerd heeft bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.
Océ's forward-looking statements geven de situatie weer van de datum waarop de uitspraken worden gedaan en Océ verplicht zich niet tot publicatie van wijzigingen op de forward-looking statements ten gevolge van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Océ N.V.
Postbus 101, 5900 MA Venlo
Telefoon 077 359 2240
Océ investeerders informatie op Internet: http://www.investor.oce.com


---- --