Ingezonden persbericht


(6 maart 2007 - Bericht van Omslag - werkplaats voor duurzame ontwikkeling)

P E R S B E R I C H T

Autoverminderaars zijn trots op hun niet-bezit

Endhoven, 6 maart 2007 -

Steeds meer niet-autobezitters pronken met het bezit dat zij niet hebben. Duizenden fietsen in heel Europa zijn getooid met een sticker 'Een auto minder!', 'One Less Car!' of 'O jedno auto min!'

De stickers maken zichtbaar hoeveel mensen daadwerkelijk bijdragen aan de oplossing van de klimaatproblemen, aan verkeersveiligheid, een schonere lucht, een rustiger wereld. Ook heeft deze groep voldoende aan een veel kleinere hoeveelheid asfalt en beton.

Tot dusverre kregen de autoverminderaars maar weinig aandacht, omdat zij niet beschikken over een groot zwaar luidruchtig opvallend metalen obstakel dat alle aandacht vraagt. En eerlijk gezegd willen de meeste autoverminderaars ook niet zo dominant op de voorgrond. De sticker op de fiets van drie bij dertig centimeter is precies groot genoeg om het niet-bezit van de autoverminderaar te signaleren zonder opdringerig te worden.

De stickers 'Een auto minder' zijn ontworpen door de internationale organisatie 'Car Busters', die in Praag is gevestigd. De stickers zijn verkrijgbaar in het Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Kroatisch, Nederlands, Noors, Pools, Roemeens, Servisch, Slowaaks, Spaans, Tsjechisch en Zweeds.

In Nederland zijn de stickers verkrijgbaar bij Omslag in Eindhoven.

(Bestellen kan door E 0,50 per sticker plus E 1,-
verzendkosten over te maken op giro 753665 van Omslag in Eindhoven. Vermeld 'Een auto minder!'. Of bestel via http://www.omslag.nl . Voor buitenlandse fietsvakanties is eventueel ook de sticker 'One Less Car!' bij Omslag verkrijgbaar.)

-------

Noten voor de pers


- Inlichtingen: 040-2910295 (Dick Verheul, Marta Resink)


- Meer over Car Busters op http://www.carbusters.org/

(einde persbericht)

-- Bericht verzonden door
Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling
voor Omslag - werkplaats voor duurzame ontwikkeling