Politie Amsterdam-Amstelland



Lichaamsdelen in Herengracht aangetroffen / Herengracht (06/03/07)

Maandagavond rond halftien is het onderlichaam aangetroffen van een man in het water van de Herengracht. Na de melding van een getuige dat hij iets in het water had zien liggen, werd een onderzoek ingesteld. Met behulp van duikers van de brandweer werd uit eindelijk het onderlichaam van een man boven water gehaald. De identiteit is nog onbekend. Nader onderzoek zal duidelijkheid moeten geven hoe het lichaam in het water is gekomen en of er sprake is van een misdrijf. Rechercheurs van Bureau Opsporing district Centrum onderzoeken de zaak.

Omstanders bemoeilijken politieoptreden na steekpartij: 1 arrestatie / / Amsterdam Noord /Meteorenweg (06/03/07)

Maandagavond 5 maart rond kwart voor twaalf raakte een 42-jarige man gewond nadat hij op de Meteorenweg bij een ruzie in de relationele sfeer werd gestoken door de nieuwe partner van zijn ex. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis overgebracht en opgenomen. Hij is buiten levensgevaar. De gemoederen bij enkele familieleden en omstanders liepen hoog op en werd afgereageerd op enkele politiemensen. Die moest pepperspray gebruiken om een 15-jarige amokmaker aan te kunnen houden. Bureau Opsporing heeft de zaak in onderzoek.

Overvaller door winkelier en getuige overmeesterd / Haarlemmerstraat (06/03/07)

Maandagavond rond kwart over acht uur werd in een snackbar aan de Haarlemmerstraat een 16-jarige overvaller aangehouden door de snackbar eigenaar en een getuige. De overvaller kwam gewapend met nepvuurwapen en een mes de zaak binnen. Tijdens de overval ontstond een worsteling tussen de eigenaar en de dader. Hierbij raakte de winkelier lichtgewond toen hij door zijn belager in de schouder werd gestoken. De overvaller moest het onderspit delven toen de winkelier gesteund werd door de getuige. De polite was snel bij de snackbar om de verdachte over te nemen omdat een klant heel snel 112 had gebeld en zeer goede informatie wist door te geven. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De wijkteamrecherche heeft de zaak in onderzoek.