Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Gratis Boekenkrant wordt maanduitgave

Zelfstandige boekhandelaren steunen initiatief

Amsterdam, 6 maart 2007 - De tweede uitgave van de Boekenkrant wordt sinds 5 maart jongstleden landelijk verspreid. De Boekenkrant, vorige maand voor het eerst uitgebracht, bleek binnen een week zo goed als 'uitverkocht'. Na overleg met de zelfstandige boekhandelaren is nu besloten de Boekenkrant maandelijks te doen verschijnen.

Reacties
Zelfstandige boekhandelaren reageerden enthousiast op de eerste uitgave van de Boekenkrant. Zij maken een effectieve verspreiding van de krant mogelijk en dragen bij aan de redactionele inhoud. Ook uitgevers omhelzen het initiatief en waarderen de scheiding van redactie en commercie. Ook niet direct boekgerelateerde adverteerders hebben zich voor de komende uitgaven gemeld. De associatie met boeken blijkt gewenst.

Oplage en inhoud
De tweede editie van de Boekenkrant wordt in een oplage van 100.000 verspreid onder 275 zelfstandige boekhandelaren. Een deel van de distributie vindt plaats via grand-cafés die onderdeel zijn van het Boomerang-netwerk. In de maarteditie van de Boekenkrant ligt een sterk accent op literatuur. Dit is in verband met het verschijnen van de romans van Connie Palmen (Lucifer) en A.F.Th. (Het schervengericht). De Boekenkrant wil literatuur op een toegankelijke manier benaderen en presenteren. In de interviews leidt dit tot geëngageerde uitspraken van de schrijvers.

Boekenkrant
De Boekenkrant brengt het actuele boekenaanbod in zijn volle breedte op een lezenswaardige manier voor het voetlicht. De redactie maakt haar keuzes mede op grond van aanbevelingen van de boekhandelaren. De Boekenkrant is een uitgave van Uphill Battle boekpromotie. Uphill Battle ontplooit initiatieven om boeken op een krachtige en onderscheidende manier onder de aandacht te brengen van het publiek.

Voor meer informatie over de Boekenkrant:

Uphill Battle boekpromotie
jan.louwers@uhb.nl (uitgever)
siebe.huizinga@uhb.nl (hoofdredacteur) 020-4890708 tel / 020-4890360 fax
www.uphillbattle.nl
www.boekenkrant.com

www.uphillbattle.nl

Jan Louwers
Jan.louwers@uhb.nl

Mob +31 642089568
Tel +31 204890708
Fax +31 204890360

WG plein 354
1054 SG Amsterdam
Holland