Ingezonden persbericht


6 maart 2007

VVD stelt vragen over uitbreiding sportfaciliteiten

Onlangs hebben de Amersfoortse Mixed Hockey Club (AMCH) en Atletiek Vereniging Triathlon (AV Triathlon) de wens geuit om hun sportfaciliteiten te willen uitbreiden. Daarnaast is al langere tijd bekend dat een ondernemer graag een Golf Driving Range zou willen exploiteren naast de accommodaties van AMHC en AV Triathlon. VVD-fractielid Henk-Jan Barské stelt het college hierover vragen.

De uitbreiding van AMHC en AV Triathlon zou moeten gebeuren op de ter plaatse nog beschikbare ruimte gelegen naast de accommodaties van beide sportverenigingen. De wens van de sportverenigingen is ingegeven door de geprognosticeerde groei van hockey en atletiek in groeistad Amersfoort.

Gezien het voorgaande stelt de VVD-fractie de volgende vragen:


1. Heeft het college inzicht in de wensen van AMHC en AV Triathlon om naast hun accommodaties de mogelijkheid te hebben om de sportfaciliteiten voor sportverenigingen in de toekomst uit te breiden?
2. Wanneer zijn hockey en atletiek in Amersfoort, gezien de geprognosticeerde groei van de verenigingen, uitgegroeid? Voorziet de voorgestelde uitbreiding van de verenigingen ter plekke genoegzaam in de toekomstige behoefte van deze sporten?
3. Welke toezeggingen zijn reeds gedaan aan de ondernemer die de Golf Driving Range wil gaan exploiteren?
4. Is de geprognosticeerde opbrengst vanuit de Golf Driving Range reeds voor een doel bestemd? Zo ja, voor welk doel?