Gemeente Vlaardingen


Markt De Loper bij de tien beste markten van Nederland 06 maart 2007

Maandag is op de Mercator-beurs voor de ambulante handel de donderdagmarkt op De Loper in Vlaardingen uitgeroepen tot een van de 10 beste markten van Nederland in 2006. De afgelopen jaren waren door de diverse bouwplannen moeizaam voor de markt op de Loper. Maar gelukkig bleven klanten en marktkooplieden de markt trouw.

TramPlus

Na afronding van de aanleg van TramPlus is er extra energie gestopt in de verlevendiging van de markt. Nieuwe kooplieden, met produkten van kralen tot delicatessen, vulden de markt afgelopen jaar aan. Duizenden bezoekers bezochten de markt. De Loper-markt is hiermee weer een volwaardige markt die meer biedt dan alleen de dagelijkse boodschappen.

Diversiteit

De waardering voor het resultaat van deze inspanning is dat de markt nu uitgeroepen is tot een van de beste 10 markten in Nederland. Van de 900 markten in Nederland zijn ongeveer 100 markten aan een nader onderzoek onderworpen. Het uitstekende openbare vervoer tot op de markt, de diversiteit in aangeboden produkten en de combinatie tussen winkels en markt brachten De Loper de felbegeerde positie in de top 10.

Advies

De Dappermarkt in Amsterdam ontving dit jaar de eerste prijs. De prijs wordt uitgereikt door de CVAH, de brancheorganisatie van ambulante handel. De CVAH brengt ook advies uit om de markt nog verder te verbeteren. De gemeente Vlaardingen ziet uit naar dit advies om samen met de ondernemers te werken aan een nog hogere kwaliteit van de markt. Op donderdag 15 maart zullen de bezoekers van de markt op de Loper op passende wijze gefeliciteerd worden met hunmarkt.