Politiecommissaris slaagt bejaarde Marokkaanse man


ANTWERPEN, 20070306 -- Op 18 juni 2004 omstreeks 17uur werd Ahmed Turqui, een bejaarde Marokkaanse man van 72 aangevallen door een commissaris in burger met hond en twee vrouwelijke collega's. De bejaarde man was een slot aan het vastmaken aan zijn fiets tegen het huis van zijn dochter op het Antwerpse Kiel, waarop een man van ongeveer 40 passeerde samen met twee vrouwelijke collega's. Het incident begon toen hun hond de bejaarde man besprong en aanviel. Al dit gebeuren is opgenomen met een verborgen camera die nadien in beslag is genomen door de GDA(Gerechtelijke Dienst Antwerpen). De AEL eist nogmaals dat de originele tape wordt vrijgegeven.

Het incident begon toen hun hond de bejaarde man besprong en aanviel. De bejaarde man die zich van de hond afzette werd onmiddellijk door de vrouwen en de commissaris fysiek aangevallen , één van de vrouwen sloeg met de ijzeren leiband op het hoofd en de armen van de bejaarde man terwijl de commissaris met een boxijzer de bejaarde man bewusteloos sloeg. De dochter, die hoogzwanger was, kwam na het horen van lawaai tussenin en werd net als haar vader op de grond geslagen. Nadat de jongste zoon van het gezin ook zijn portie van het geweld kreeg vluchtte de commissaris met de wagen. Ahmed werd voor zeven dagen gehospitaliseerd en lijdt nog steeds aan het voorval. De hele Marokkaanse gemeenschap reageerde geschokt en we kregen garanties van de Antwerpse politie dat de zaak au serieux genomen zal worden.

Onze frustratie was dan ook groot toen we vernamen dat het parket de vrijspraak vroeg voor de dader en de bejaarde man wilde vervolgen voor slagen en verwondingen. Een zaak waarbij schaamteloos het slachtoffer word neergezet als dader en de dader eruit komt als slachtoffer. Deze link geeft dan ook nog eens weer hoe sommige derderangsjournalisten graag meewerken zonder enige besef van deontologische codes. Woord en wederwoord lijken maar journalistieke richtlijnen te zijn die niet voor alle burgers hoeven te tellen.

Al dit gebeuren is opgenomen met een verborgen camera die nadien in beslag is genomen door de GDA(Gerechtelijke Dienst Antwerpen). We eisen nogmaals dat de originele tape wordt vrijgegeven zodat de waarheid aan het licht komt en er voor een doofpotoperatie geen kans is. We eisen tevens dat de commissaris wordt veroordeeld en uit zijn ambt wordt gezet. Deze man is een regelrecht gevaar voor de veiligheid van de gemeenschap.

De AEL zal het gezin verder bijstaan in haar klacht tegen de commissaris en zal de uitspraak bijwonen. Ten laatste hopen we dat rechtvaardigheid zal geschiedden door middel van de rechtbanken en we behouden het volste vertrouwen in de gerechtelijke instanties. Uitspraak volgt binnenkort.

AEL België





Ingezonden persbericht