Wereldwijd thuiswerken zonder risico van stelen bedrijfsgegevens


RIJSWIJK, 20070306 -- Managers zijn steeds vaker onderweg met laptop en mobiele apparatuur om in contact te blijven met het bedrijf. Ongemerkt bevinden zich op deze manier grote hoeveelheden bedrijfsgegevens buiten de veilige muren van het eigen pand. Met alle risico's vandien. Zeker als men bedenkt dat er jaarlijks tienduizenden laptops gestolen worden. Mobikey van het Canadese Route1 biedt een eenvoudige oplossing.

Het bewaken van bedrijfsgegevens wordt steeds belangrijker. Ondernemingen staan dagelijks bloot aan verschillende soorten aanvallen. Bedrijfsinformatie wordt namelijk steeds meer geld waard.

Binnen de muren van de onderneming is de situatie nog overzichtelijk. Systeembeheer, management en medewerkers kunnen redelijk alert zijn op ongewone omstandigheden. Zodra men echter het pand verlaat, wordt het lastiger. Zeker wanneer men gebruik maakt van laptops, pda's en andere mobiele apparatuur.

Route1 is een Canadese onderneming die de risico's van toenemende goed onderkend heeft. Men heeft MobiNet, een eigen technologie, ontwikkeld om gebruikers veilig en eenvoudig toegang te verlenen tot het bedrijfsnetwerk. Aan de basis van deze technologie ligt een krachtige en uiterst betrouwbare PKI (Public Key Infrastructure) die niet door Route1, maar door de Canadese overheid gecontroleerd wordt. Deze unieke samenwerking garandeert betrouwbaarheid en onafhankelijkheid van één leverancier.

Het grootste nadeel van het werken met PKI is de moeilijkheidsgraad van bijvoorbeeld smart cards en tokens om de benodigde certificaten veilig op te slaan. Ook hiervoor is nu een oplossing gevonden. De MobiKey. Een speciale usb-stick die het mogelijk maakt om zonder installatie van extra software gebruik te maken van geavanceerde PKI mogelijkheden. Met MobiKey is het mogelijk om binnen enkele seconden overal ter wereld een verbinding op te zetten met uw eigen computer. Alle data wordt vervolgens gecodeerd en gegarandeert veilig verzonden. Zonder dat u er extra hardware voor nodig hebt, en zonder dat er sporen achter blijven op uw gastcomputer.

MobiKey in combinatie met MobiNet is toonaangevend in de wereld van het mobiele werken. Het is veilig, gecontroleerd en snel. Dat blijkt ook wel aangezien de Canadese en Amerikaanse overheid massaal gebruik maakt van deze nieuwe technologie, om mensen en middelen efficienter in te kunnen zetten.

Intermedio Security Technology is één van de eerste die deze oplossingen in Nederland levert. Daarbij heeft Intermedio het gebruikersgemak nog verder te verhogen. Door de PKI van MobiKey te integreren met het beheersysteem van Intermedio Security Technology hoeft een gebruiker geen technische kennis meer te hebben. Daarnaast wordt de kans op fraude geminimaliseerd doordat toegangsrechten door externen beheerd worden.

MobiKey (en Managed MobiKey) zijn per direct in Nederland en Belgie verkrijgbaar bij Intermedio Security Technology.





Intermedio Security Technology