Sportus.nl opent virtuele deuren in Second Life


LEIDEN, 20070306 -- In navolging van Philips, ABN AMRO en Talpa heeft ook webwinkel Sportus (www.sportus.nl) de deuren geopend in de populaire virtuele wereld Second Life. Sportus heeft een deel van haar ruime aanbod van retro- en fashionshirts tentoongesteld voor liefhebbers van deze modieuze kleding. In de eerste weken zijn er al tientallen shirts aan de virtuele man en vrouw gebracht.

Second Life is een virtuele wereld op het internet met meer dan 4 miljoen inwoners. In deze omgeving kunnen bewoners bijna alles doen wat ze in de echte wereld ook kunnen.

Virtuele Sportus winkel
De virtuele winkel is een praktische aanvulling op de bestaande webwinkel. Het doel van de winkel in Second Life is om in de behoefte te voorzien om je personage te kleden en speciaal te stylen. Vanuit de Sportus winkel in Second Life kunnen geïnteresseerden direct doorverwezen worden naar de gerelateerde items in de webwinkel. Ook voor de klanten van de webwinkel, biedt de virtuele variant een extra mogelijkheid. Naast de platte webwinkel op internet kan de klant nu ook een 3D winkelervaring beleven. "Second Life is voor Sportus een prachtig medium met veel voordelen. We kunnen een grotere doelgroep bereiken, publiciteit genereren maar vooral de winkelervaring van (potentiële) klanten nog echter maken", aldus Artan Recica van Sportus.

Betere communicatie
Een ander belangrijk voordeel in de ogen van Recica is de directe en open communicatie met de klanten: "Mensen spreken onze virtuele medewerkers direct aan en stellen vragen. Het waardevolle is dat zij direct suggesties doen voor aanvullingen op ons assortiment." In de Second Life winkel van Sportus is nu nog een deel van het gehele assortiment te bewonderen. Uit onderzoek binnen Second Life in opdracht van Sportus, is naar voren gekomen dat bezoekers erg enthousiast zijn over de huidige collectie. Ook is duidelijk geworden dat men behoefte heeft aan aanvullende artikelen in de Sportus winkel om de personages nog gevarieerder aan te kleden. Dankzij de voorgenomen uitbreidingen van Second Life, waarbij VoIP en een webbrowser geïntegreerd worden, kunnen in de toekomst ook commerciële toepassingen en transacties gerealiseerd worden. De Sportus Store is in Second Life te vinden in de Tersa regio, coördinaten 152, 32, 92. Of via de directe verwijzing naar de winkel op www.sportus.nl/secondlife.

Over Sportus.nl
Sportus.nl is opgericht in 1999 en biedt diverse artikelen op het gebied van Sport Fashion en Retro Fashion. Sportus levert onder andere t-shirts, retro shirts, klassieke voetbalshirts en sportjacks van merken als Copa Classic, Judith Osborn Original, De Buitenspelers en Le Coq Sportif.
De virtuele vestiging van Sportus is gerealiseerd in samenwerking met Act Virtual (www.actvirtual.eu), dat bedrijven adviseert en begeleidt in het opzetten van projecten in virtuele werelden zoals Second Life.





Ingezonden persbericht