AutoRai

Wereldpremière Volkswagen Passat BlueMotion in Genève

(2/23/2007)
Op de autotentoonstelling van Genève (vanaf 7 maart a.s.) debuteert de Volkswagen Passat BlueMotion. Met een gemiddeld verbruik van slechts 5,1 liter per 100 kilometer is dit de zuinigste auto in zijn klasse. Bovendien stoot hij slechts 136 gram CO2 per kilometer uit wat hem in Nederland probleemloos het groene A-label oplevert. En natuurlijk is hij standaard voorzien van een roetfilter. Deze zuinige en schone Passat debuteert in Nederland tijdens de Amsterdam AutoRAI (29 maart tot en met 9 april).

De Passat BlueMotion heeft een gemiddeld verbruik van slechts 5,1 liter per 100 kilometer (Variant: 5,2 l/100 km). Met dit verbruik scoort hij zelfs beter dan veel kleine(re) autoâs. Een prettige bijkomstigheid van het zuinige karakter, is dat de Passat BlueMotion een actieradius van maximaal 1.350 kilometer heeft. Zijn spaarzaamheid levert hem het A-label op. Gecombineerd met het standaard roetfilter bedraagt de totale milieukorting in Nederland zodoende 1.600 euro.

Rijplezier
Het lage verbruik van de Passat BlueMotion is te danken aan verdere verfijning van de toch al efficiënte 1.9 TDI (77 kW/105 pk). De Passat BlueMotion bewijst overigens ook dat een laag verbruik prima samen kan gaan met uitstekende prestaties én rijplezier. In deze uitvoering is de Passat bijvoorbeeld goed voor een topsnelheid van 193 km/h (Variant: 190 km/h).

BlueMotion
BlueMotion is het Volkswagen-label dat staat voor zeer zuinig én schoon, met behoud van rijplezier en voortreffelijke prestaties. Het eerste BlueMotion-model was de Polo. Die bleek gelijk zó succesvol, dat de productie opgevoerd diende te worden. In Nederland is dit model inmiddels voor de tweede keer in successie de zuinigst verkrijgbare auto gebleken volgens de strenge normen van het Wereld Natuurfonds, de Stichting Natuur en Milieu en de ANWB. En er zijn nog meer BlueMotion-modellen op komst. Het uitgangspunt daarbij is en blijft dat alleen de zuinigste en schoonste uitvoeringen binnen een modellenreeks in aanmerking komen voor dit label. De Passat BlueMotion wordt nog deze zomer op de Nederlandse markt verwacht, de prijzen zijn nog niet bekend.