Politie Twente

Enschede, 27 februari 2007

Politie Twente zoekt politievrijwilligers

De politie Twente is gestart met een wervingscampagne voor nieuwe politievrijwilligers. Het Twentse korps hoopt dit jaar 10 geschikte kandidaten politievrijwilligers binnen te halen.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Op 7 en 28 maart en 18 april worden er voorlichtingsbijeenkomsten gehouden in het Eden Dish Hotel in Enschede. Belangstellenden zijn welkom vanaf 19.00 uur. Om 19.30 uur start de voorlichtingsbijeenkomst.

Werkzaamheden politievrijwilligers

Politievrijwilligers worden ingezet om samen met beroepsfunctionarissen te surveilleren, maar politievrijwilligers assisteren ook bij speciale activiteiten, zoals alcohol- of verkeerscontroles. Bij jaarmarkten, sportevenementen, Koninginnedag, kermissen etc. houdt een politievrijwilliger toezicht. Politievrijwilligers kunnen ook aan de slag met werkzaamheden in het politiebureau. Politievrijwilligers staan dan bijv. mensen te woord aan de balie of sluiten verdachten in als arrestantenverzorger. Een politievrijwilliger ondersteunt in allerlei opzichten de politieorganisatie, maar wordt niet ingezet in risicovolle situaties.

Opleidingseisen politievrijwilliger: VBO met Nederlands op C-niveau. VMBO kadergerichte leergang met voldoende voor Nederlands.

Leeftijdseisen:
De politie Twente zoekt vrijwilligers die geboren zijn in de periode van 1963 tot 1988.

Overige eisen:
Kandidaten moeten beschikken over de Nederlandse nationaliteit en een rijbewijs B.

Voor meer informatie:
Bel met het Interregionaal Werving Selectiebureau Oost-Nederland, tel. 0570-668090 (op werkdagen tussen 09.00-11.00 en 14.00-16.00 uur) of kijk op www.kombijdepolitie.nl of www.politie.nl/twente.



Politie Twente