Gemeente Zoetermeer

Inloopavond over WijkActiePlan Palenstein

Bewoners Palenstein kunnen stem uitbrengen

Bewoners in de wijk Palenstein kunnen op woensdag 7 maart meepraten over wat zij in het komende jaar het belangrijkst vinden in hun wijk. Dat kan tijdens een inloopavond in 2Be-Home (voormalig Bridgehome), Vernèdesportpark 1a, van 19.30 uur tot 21.00 uur. Tijdens deze avond komen ook de wijken Driemanspolder, Dorp en Stadscentrum aan bod. Ook bewoners uit deze wijken zijn welkom om hun prioriteiten te kiezen.

Wijkwethouder Frans Muijzers, de wijkmanager en de ketenpartners zijn op deze avond aanwezig om met hen van gedachten te wisselen. Tijdens de avond kunnen de bewoners aan verschillende thema's hun prioriteit geven.

Wat komt er allemaal de orde?

'Hoe blijft Palenstein tijdens de sloop en bouw van woningen, een wijk waar het veilig en prettig wonen is?' Dat is een van de kwesties die aan de orde zullen komen. Binnen thema's komen bijvoorbeeld onderwerpen aan de orde als: de verkeersveiligheid 30 km-zone, jongerenwerk, bewonersforum, hondenoverlast, integratie en ontwikkeling, kleine ergernissen, spelen, een schone woonomgeving en bewonersinitiatieven. In het kader van Wijk aan Zet! (EUR4,-- per inwoner, het budget van en voor bewoners) kunnen bewoners plannen en ideeën indienen om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren.

Informatiestands
In verschillende stands, die deze avond zijn opgesteld, is informatie over zowel fysieke als sociale wijkprojecten. Vertegenwoordigers van de Stichting Mooi, de woningbouwcorporaties, Parnassia, Halt, de politie en de gemeente zullen aanwezig zijn en zorgen voor informatie.