Laffe Leeuw uit musical The Wiz promoveert tot doctor


06.03.2007 / 11:34 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Van den ende theaterproducties

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 6 maart 2007

LAFFE LEEUW UIT MUSICAL THE WIZ PROMOVEERT TOT DOCTOR

Op woensdag 7 maart zal Peter Rijnbeek, dagelijks te zien als Laffe Leeuw in de musical The Wiz, zijn proefschrift verdedigen aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Peter is op dit moment 2,5 dag werkzaam in het Erasmus MC te Rotterdam bij de afdeling Medische Informatica en speelt tevens 5 avonden in de week de rol van Leffe Leeuw in de musical The Wiz.

Het proefschrift getiteld Automatische beoordeling van kinder-elektrocardiogrammen beschrijft wetenschappelijk onderzoek van Peter Rijnbeek naar de ontwikkeling van een computerprogramma dat automatisch hartfilmpjes van kinderen kan beoordelen. Peter heeft o.a. onderzoek gedaan naar de vorm van het hartfilmpje bij gezonde kinderen tot 16 jaar. Deze referentiewaarden worden momenteel gebruikt bij de beoordeling van hartfilmpjes door kindercardiologen.

Peter heeft zijn wetenschappelijke carrière altijd gecombineerd met zijn muzikale activiteiten. Hij heeft zijn praktijkervaring opgedaan binnen het Nederlands Musical Ensemble onder leiding van Ivo van Leeuwen. Verder was hij te zien in de musical Jesus Christ Superstar, 3 Musketiers en hij vertolkte de titelrol in Jekyll & Hyde.

The Wiz, een swingende feelgood musical over doorzettingsvermogen en het geloof in jezelf, is exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. De musical is gebaseerd op het oorspronkelijke Amerikaanse verhaal The Wizard of Oz uit 1900. The Wiz, die in 1975 voor het laatst op Broadway in première ging, ontving maar liefst zeven Tony Awards.

De musical, o.a. bekend van de wereldhits 'A Brand New Day', 'Ease On Down The Road', vertelt het spannende en ontroerende avontuur van Dorothy op zoek naar innerlijke kracht. Wanneer Dorothy na een tornado in het wonderbaarlijke land van Oz belandt, gaat ze op zoek naar de tovenaar The Wiz die haar de weg terug naar huis kan vertellen. Tijdens haar zoektocht naar The Wiz ontmoet ze Blikkeman, een Vogelverschrikker en een Laffe Leeuw. Samen gaan ze op zoek naar huis, hart, verstand en moed maar bovenal zichzelf.


Noot voor de redactie/