Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

05-03-2007

Gisella Cruz Garcia Nederlandse winnares Europese L'Oréal UNESCO Fellowship
Op 7 maart om 15.30 uur vindt bij de KNAW een feestelijke bijeenkomst plaats ter ere van de eerste Nederlandse winnares van de Europese L'Oréal UNESCO Fellowship, de biologe Gisella Cruz Garcia.

'The World needs Science, Science needs Women' is sinds 1998 het motto van het mondiale samenwerkingsverband For Women in Science tussen UNESCO en L'Oréal. Het programma promoot vrouwen die werken op het terrein van de levens en materiaalwetenschappen. Ter promotie van wetenschappelijk talent worden jaarlijks vijftien fellowships van 40.000 dollar uitgereikt. De internationale uitwisseling van kennis wordt aangemoedigd, doordat de fellows een deel van hun onderzoeksproject in een ander land moeten uitvoeren.

Gisella Cruz Garcia is de eerste winnares voor Nederland sinds negen jaar. Zij werkt momenteel aan de Wageningen Universiteit aan een promotieonderzoek naar de biodiversiteit van ecosystemen van rijstvelden in Thailand. Een gedeelte van het onderzoek zal zij tijdens het tweejarig fellowship doen aan het International Rice Research Institute op de Filippijnen, met veldwerk op de rijstvelden van Noord Thailand.

Naast de fellowships kent For Women in Science jaarlijks awards toe aan vijf vrouwen, één per continent, die excelleren in wetenschappelijk onderzoek in de levens en materiaalwetenschappen.
* Call for nominations UNESCO-L'Oréal For Women in Science Award 2008 (deadline voor nominaties: 1 mei 2007)

Voor meer informatie en aanmelding voor 7 maart a.s. kunt u contact opnemen met de Afdeling Voorlichting KNAW, tel. 020-5510820.

Meer informatie over de L'Oréal UNESCO International Fellowship www.forwomeninscience.com