Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Hoedje op voor Rembrandt in Villa Zebra

Vanaf woensdag 7 maart is in Villa Zebra een tentoonstelling met kinderportretten te zien. Fotograaf Marije van der Hoeven presenteert een serie van twintig kinderportretten in het licht van Rembrandt.

Met hoed
De kinderportretten zijn in 2006 gemaakt met een groep kinderen. In de traditie van Rembrandt (veel mensen op de portretten van Rembrandt dragen een hoed) maakten de kinderen eerst zelf een hoed van glanzende stof en glimmende lintjes. Daarna gingen de ze in tweetallen naar een donker gemaakte ruimte. Daar kregen ze een kraag of een glanzende stof om.

Fotoschilderijen
Het ene kind zat model, terwijl het andere kind met een zaklamp op hoed en gezicht scheen. Zo werd het licht/donker effect geïmiteerd waar Rembrandt zo beroemd mee werd. Sommige kinderen noemen de portretten fotoschilderijen.

Workshop
Ben je benieuwd naar deze spannende techniek? Tijdens de opening op 7 maart geeft Marije van der Hoeven vanaf 14.00 uur een workshop voor kinderen. Dan kun je zelf met een zelfgemaakte hoed testen of de 400 jaar oude truc nog steeds werkt.
Informatie
De tentoonstelling met fotos van Marije van der Hoeven is te zien tot en met 8 april 2007. De workshop bij de tentoonstelling vormt een onderdeel van de SKVR Kunstkijken- programmering van Villa Zebra. Hebt u behoefte aan meer informatie of ander beeldmateriaal dan kunt u contact opnemen met Jos den Daas, marketing en communicatie Villa Zebra. Via e-mail: jos@villazebra.nl of telefonisch (010) 241 17 18.