Gemeente Duiven


Versoepeling vergunningverlening buurtbarbecues en kleine evenementen
---

Elk jaar worden er in de gemeente Duiven zo'n 70 buurtbarbecues gehouden. Als gemeente vinden wij het belangrijk dat deze activiteiten worden georganiseerd, omdat ze de sociale binding in een wijk versterken. Daarom hebben we de regelgeving voor buurtbarbecues en kleine evenementen (straatfeesten, optochten) versoepeld. Voor evenementen die hier niet worden vermeld, moet nog wel een vergunning worden aangevraagd.

Eenvoudige buurtbarbecue
Voor de meest eenvoudige vorm van een buurtbarbecue hoeft u vanaf 1 maart 2007 geen vergunning meer aan te vragen. Ook een melding doen bij de gemeente is niet meer nodig. Daar staat tegenover dat wij dan wel verwachten dat u zich aan een aantal regels houdt. In de publicaties van week 11 zullen wij daar nader op ingaan. Met een eenvoudige buurtbarbecue bedoelen we een gezellig samenzijn met de buurt onder het genot van een barbecue met eventueel een losstaande partytent als extra attribuut.

Uitgebreide buurtbarbecue of straatfeest
Onder een uitgebreide buurtbarbecue of een straatfeest verstaan wij een buurtbarbecue met een grote tent, een geluidsinstallatie en/of sport- en spelactiviteiten. Deze activiteiten kunnen zorgen voor geluids- en verkeersoverlast. Vandaar dat wij als gemeente op de hoogte willen zijn van deze categorie van evenementen. Houdt u dus in uw buurt een uitgebreide buurtbarbecue dan moet u daarvan schriftelijk melding maken bij de gemeente. Een vergunning aanvragen is niet nodig. Als antwoord krijgt u van ons een bevestiging van uw melding met een lijstje voorwaarden die u in acht moet nemen bij de organisatie.

Optochten
Ook voor optochten hebben we de regels versoepeld. Voor kleine optochten is geen vergunning meer nodig. Denk bijvoorbeeld aan: Koninginnedag, Sinterklaas- en carnavalsoptochten van scholen, muziekmarsen e.d.. Deze optochten moeten wel bij de gemeente gemeld worden. Na de melding krijgt u van ons een bevestiging met daarbij een aantal zaken waar u als organisator rekening mee moet houden.

Voor muziekserenades voor schutterskoningen, jubilarissen e.d. blijft gelden dat er geen vergunning en geen melding nodig is. Carnavalsoptochten van carnavalsverenigingen blijven wel vergunningplichtig.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Schutte, telefoonnummer (0316) 27 92 64 of de heer R. Willemsen: (0316) 27 92
63.