Gemeente Wijk bij Duurstede

Adviesraad Wmo geïnstalleerd

Op dinsdag 27 februari is de "adviesraad Wmo, Wet maatschappelijke ondersteuning" geïnstalleerd door wethouder Jan Burger. Jan Burger heeft bij de installatie zijn waardering uitgesproken voor de inzet van de adviesraad en gezegd dat hij rekent op een vruchtbare samenwerking. In zijn toespraak heeft hij nadrukkelijk het belang onderstreept van de rol van de adviesraad.

René Borkus, voorzitter van de adviesraad, heeft aangegeven dat de adviesraad een waardevolle taak te wachten staat die ze graag op zich neemt. René voegt daaraan toe dat een kritische houding van de adviesraad ook betekent dat je het niet altijd met elkaar eens hoeft te zijn. Gestreefd wordt naar een goede samenwerking, waarin de adviesraad een actieve rol zal vervullen.

De leden van de adviesraad zijn:
René Borkus, voorzitter inwoner, Stichting Welzijn Ouderen (SWOW) Maria der Weduwe inwoner
Nicole Behr inwoner, achtergrond: fysiotherapie Jan van de Plassche inwoner
Ytje Hiemstra inwoner
Ans Doornkamp inwoner, Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie Wim Lucassen Bureau Sociaal Raadslieden
Frank Brouwer Steunpunt Vrijwilligerswerk
Wim van Vliet Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) Pieter van Eden Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) Rhea Reintjes Stichting Integratie Gehandicapten Wijk bij Duurstede Hans Bokhoven (vervangend lid) Stichting Integratie Gehandicapten Wijk bij Duurstede (SIGW)

De zittingsduur van de leden is vier jaar. Deze periode kan maximaal eenmaal verlengd worden. De belangenorganisaties zijn daarbij zelf verantwoordelijk voor wie zij voordragen als lid en vervangend lid. Een lid van de adviesraad kan tussentijds zijn lidmaatschap beëindigen via een schriftelijke kennisgeving aan het college en de adviesraad Wmo.

Meer informatie
De adviesraad Wmo is bereikbaar via het ambtelijk secretariaat, Bianca Espeldoorn-Bloemendal via tel. 595 595 of email: wmo@wijkbijduurstede.nl.
Het postadres is: Gemeente Wijk bij Duurstede, t.a.v. secretariaat adviesraad Wmo, Postbus 83, 3960 BB Wijk bij Duurstede. De leden van de adviesraad kunnen ook aangesproken worden; hun gegevens en meer informatie over de Wmo is beschikbaar op de website van de gemeente: www.wijkbijduurstede.nl onder het kopje Leven wonen welzijn / Zorg.