Gemeente Wijk bij Duurstede

Geslaagde informatieavond Woon-zorgcomplex Langbroek

Op maandagavond 26 februari vond in het Dorpshuis van Langbroek onder grote belangstelling weer een informatieavond plaats over het geplande Woon-zorgcomplex (Wozoco) in Langbroek.
Het belangrijkste onderdeel van de avond waren de presentaties over de voorkeurslocatie voor dit complex door zowel bewonerswerkgroepen als Woningstichting Volksbelang en de gemeente .

Wethouder Jan Burger opende en leidde de avond, als portefeuillehouder Zorg van onze gemeente. Ook wethouder Henk Muis was aanwezig voor de beantwoording van eventuele vragen op het gebied van Ruimtelijke Ordening.
In het kader van het te maken Dorpsplan voor Langbroek, zijn bewonerswerkgroepen actief met het verzamelen en uitwerken van allerlei knelpunten en wensen voor het dorp. Een aantal werkgroepen gaf door middel van zelfgemaakte presentaties aan welke mogelijkheden en kansen zij zagen rond de komst van een Wozoco in Langbroek. Vooral het behoud en vergroten van de leefbaarheid van Langbroek stond daarbij centraal. Voor het Wozoco zou dat moeten betekenen dat er niet alleen woningen voor ouderen komen, maar ook starterswoningen en allerlei voorzieningen voor heel Langbroek, zodat rond het Wozoco wellicht een tweede dorpsplein zou kunnen ontstaan. De plek die daarvoor als meest kansrijk wordt gezien is de ruimte rondom het Dorpshuis, Piet de Springerschool en het SVL-complex aan de Marijkelaan.
Dat Langbroekers betrokken zijn bij dit project bleek wel uit de diverse inhoudelijke en soms kritische vragen die na afloop van de verschillende presentaties gesteld werden. Maar de gegeven antwoorden waren naar ieders tevredenheid.

Aan het eind van de avond werd ook duidelijk welke procedurele stappen en onderdelen van het bouwproces we nog moeten doorlopen, voordat de woningen naar een (voorzichtige) schatting eind 2009 klaar zijn. Maar eerst moeten er komend halfjaar nog enkele belangrijke raadsbesluiten genomen worden. De gemeente houdt u op de hoogte!