Gemeente Putten

Leerplicht; neem het niet te licht! (06-03-2007)
---

Putten, 6 maart 2007

De gemeente Putten doet actief mee aan de Dag van de Leerplicht op donderdag 15 maart 2007.

Tijdens de Dag van de Leerplicht organiseren gemeenten diverse activiteiten om de leerplicht extra onder de aandacht te brengen van leerlingen, ouders en scholen. Want preventie en handhaving van leerplicht spelen een belangrijke rol bij het terugdringen van schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten.

Straatactie

Wethouder F.W. Fabriek gaat donderdag 15 maart 2007 samen met de beleidsmedewerker onderwijs de straat op om leerlingen die zich onder schooltijd op straat ophouden, aan te spreken en zonodig te waarschuwen.

Belactie

De verzuimcoördinatoren van de scholen in de gemeente geven op de Dag van de Leerplicht aan de leerplichtambtenaar door wie op deze dag zonder opgaaf van reden afwezig is. De leerplichtambtenaar belt de leerlingen in kwestie en legt het belang van de leerplicht uit.

De Dag van de Leerplicht is een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op donderdag 15 maart 2007 vindt de Dag van de Leerplicht voor de 4e keer plaats. Tijdens de Dag van de Leerplicht worden door de deelnemende gemeenten diverse activiteiten georganiseerd om het belang van de leerplicht onder de aandacht te brengen van leerlingen en hun ouders. Bij verschillende activiteiten zijn leerplichtambtenaren, scholen en politie betrokken. En door de aandacht van de lokale media zal de leerplicht nog meer in de belangstelling staan!