Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2060708880

Vragen van het lid Bosma (PVV) aan de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en van Justitie over de website Marokko.nl. (Ingezonden 6 maart 2007)


1
Heeft u kennisgenomen van het bericht El Bezaz opnieuw bedreigd? 1)


2
Is het feit dat de jongste bedreigingen opnieuw plaatsvonden via de website Marokko.nl nu wel reden voor u om het Bedrijfsfonds op korte termijn te bewegen het toegezegde subsidiegeld niet uit te keren?


3
Kunt u als minister van Cultuur uitleggen aan de Nederlandse belastingbetaler dat een schrijvend kunstenaar wordt bedreigd via een site die wordt gefinancierd met belastinggeld?


4
Deelt u de mening dat beslissing tot subsidiëring kenmerkend is voor een elite die elk contact met de realiteit heeft verloren en die de wereld louter bekijkt door een roze multiculturele bril in plaats van op te komen voor een van de kernwaarden van onze beschaving, namelijk artistieke vrijheid?


5
Deelt u de mening dat het onaanvaardbaar is dat kunstenaars bedreigd worden vanwege hun werk? Deelt u de mening dat de taakstraf van 100 uur die de pleger van eerdere bedreigingen heeft gekregen een aanfluiting is?


1) NRC Handelsblad, 2 maart 2007