Gemeente Hengelo

Meer stageplaatsen en startersbanen

Jeugdbeleid is een belangrijk aandachtspunt van de gemeente Hengelo. De gemeente als werkgever wil een bijdrage leveren aan het voorkomen van vroegtijdig schooluitval door meer stageplaatsen en leer-werkbanen voor jongeren te creëren en daarnaast de instroom van (allochtone) jongeren in de organisatie bevorderen. In de notitie Gemeente Hengelo biedt jongeren perspectief staan twaalf actiepunten opgenomen om hier uitwerking aan te geven. De OR moet nog zijn goedkeuring geven aan het plan.

Jeugdwerkloosheid voorkomen

In het plan staan vooral acties om jeugdwerkloosheid te voorkomen. De gemeente maakt plaatsing van werkloze jongeren op een leer-werkbaan in de organisatie mogelijk, in goed overleg met het Actieteam No-Risk, waarbij de gemeente zich laten leiden door het aanbod.

Intensief contact met opleidingsinstituten

Verder wil de gemeente per afdeling minimaal één stageplaats van uiteenlopende aard en niveau realiseren. De gemeente (als stageverlener en potentiële werkgever) intensiveert het contact met stagevragende opleidingsinstituten zoals het ROC vestiging Hengelo, het AOC vestiging Enschede en Almelo, de Saxion Hogeschool en de Universiteit Twente.

Startersbanen

De gemeente Hengelo wijst binnen haar organisatie in de periode 2007 2010 jaarlijks twee startersbanen (2,0 fte binnen de bestaande formatie) aan ten behoeve van werkzoekende, pas afgestudeerde HBOers of WOers mits daarvoor voldoende financiële middelen zijn gevonden. In Netwerkstadverband heeft Hengelo permanent twee trainees in dienst. Ook wil Hengelo bij werving van personeel meer op potentieel in plaats van op aantoonbare ervaring selecteren.

De gemeente als werkgever wil een bijdrage leveren aan het

voorkomen van vroegtijdig schooluitval en jeugdwerkloosheid.