Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen, 07-03-2007

Politie zoekt getuigen van bromfietsongeval met doorrijding MEPPEL - Zaterdagmiddag 3 maart jl. botste een onbekende bromfietser tegen een in de Witte de Withstraat geparkeerde personenauto. Omstreeks 12.00 uur zag een getuige een bromfietser over de Witte de Withstraat rijden in de richting van de Ceintuurbaan. Deze stak plotseling schuin over en botste frontaal op de geparkeerde auto en kwam ten val. De jongeman, ongeveer tussen de 16 en 18 jaar oud, stond snel op en reed weg in de richting van de Ceintuurbaan. Zowel aan brommer als auto ontstond schade. De politie is op zoek naar de bestuurder van deze knalgele bromfiets. De jongeman droeg een lichtkleurige helm en een donkere jas. Ook wil de politie graag in kontakt komen met een getuige die nog getracht heeft de doorrijder te achterhalen. De politie is te bereiken via 0900 - 8844. (07-118062)

Aanrijding met letsel
VALTHERMOND - Dinsdagmiddag reed een 21-jarige autobestuurder uit Emmer Compascuum de sloot in. Rijdende over de Valtherdijk, zo verklaarde de man, moest hij plotseling remmen voor een dier. Hij verloor de macht over het stuur en kwam met zijn voertuig op de kop in een sloot terecht. Hij wist zelf uit zijn auto te kruipen en werd met rugletsel met een ambulance overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. (07-118941)

Politie controleert verkeer
MEPPEL - Dinsdag werd er op verschillende locaties het verkeer gecontroleerd. Er werd bekeurd voor niet handsfree bellen, niet dragen van de autogordel en door rood licht rijden. (07-118919)

Politie vordert rijbewijs in
ERM - Dinsdagmiddag werd het rijbewijs van een 30-jarige Duitser ingevorderd. De man reed in zijn auto met een snelheid van 151 kilometer per uur over de N34. (07-118929)

Woninginbraken
DWINGELOO - Dinsdagmorgen werd er ingebroken in een woning aan de Lhee. Door een uitzetijzer van een bovenlicht te vernielen kon deze geopend worden waarna de daders zich de toegang verschaften. De buit bestond uit een onbekend geldbedrag. (07 - 118928)

UFFELTE - Ook de bewoners van een woning aan de Anserweg kregen dinsdag ongewenst bezoek. Een raamkozijn werd door de daders vernield om binnen te komen. Een laptop, videocamera, fototoestel en bankpasjes werden weggenomen. (07-118963)

Veelpleger als winkeldief aangehouden
ASSEN - Dinsdagmiddag werd een 38-jarige veelpleger uit Assen terzake winkeldiefstal aangehouden. De man nam bij een winkel aan het Forum diverse goederen zoals een kookwekker, onderzetters, een zeepdispenser en een glazen kubus weg met een totaalwaarde van ¤ 201,50. De man had verder nog meer goederen bij zich waarvan de herkomst onduidelijk was. De politie stelt een onderzoek in. De verdachte werd inverzekering gesteld. (07-118926)

Politie rolt hennepkwekerij op
EMMER COMPASCUUM - Dinsdagmorgen heeft de politie in een woning aan de Streng een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij was gevestigd in twee slaapkamers op de eerste etage. Op de tweede etage was een kwekerij in oprichting. De 27-jarige bewoner werd aangehouden en inverzekering gesteld. De politie nam in totaal 352 planten en overige materialen bestemd voor een kwekerij inbeslag. Deze werden vernietigd. (07-117169)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 - 451280