Politie Haaglanden

Persberichten 7 maart

Haaglanden, 07-03-2007

Gehandicapte man beroofd
Den Haag - Een 42-jarige ernstig gehandicapte man heeft dinsdag 6 maart aangifte gedaan van een gewelddadige beroving. De man, die zeer slecht ter been is, bleek al op 31 januari te zijn beroofd. Omdat zijn telefoon was gestolen en hij na de beroving nauwelijks de straat nog op durfde, nam de man pas gisteren contact op met de politie. Hij vertelde dat hij op 31 januari tussen zes en zeven uur zeven 's avonds ging kijken naar een nieuwe woning aan de Gortmolen. De man had dit huis van een woningcorporatie aangeboden gekregen ter vervanging van zijn huidige woning. Dit vanwege de handicap van de man. Op de Gortmolen werd het slachtoffer aangesproken door twee mannen. De twee bedreigden de 42-jarige met een mes en doorzochten zijn jas. Daaruit namen zij de mobiele telefoon en de portemonnee van de man weg. Tijdens de roof sneden de verdachten de binnenvoering van de jas kapot. De verdachten waren beiden lichtgetint en vermoedelijk van Noord-Afrikaanse komaf. Ze hadden krullend, donker haar dat van achteren opgeschoren was. De twee waren ongeveer 1.80m lang. De politie zoekt getuigen van deze straatroof. Zij kunnen contact opnemen met 0900 8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.

Man (42) ernstig gewond na aanrijding tram
Den Haag - Een 42-jarige Hagenaar raakte op dinsdag 6 maart op de kruising van Het Kleine Loo met het Zwedenburg ernstig gewond door een aanrijding met een tram. Het slachtoffer, dat na het ongeval niet meer bij kennis was, is onder begeleiding van enkele motoragenten naar het MCH ziekenhuis vervoerd. Om de slachtoffer te helpen en de gevolgen voor het verkeer zoveel als mogelijk te beperken, werkten Politie, brandweer, GGD, HTM en het traumateam nauw samen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Posterplakkers aangehouden
Den Haag - De politie heeft woensdagochtend omstreeks half vijf twee 'plakkers' aangehouden. De Hagenaars van 18 en 23 jaar oud brachten op de overgang tussen de Herengracht en de Bezuidenhoutseweg posters aan op twee elektriciteitshuisjes. In hun auto werden ruim 1000 aanplakbiljetten gevonden. Deze zijn in beslag genomen.

Fiets weg
Den Haag - De eigenaresse van een groene damesfiets moet vreemd hebben opgekeken toen zij terugkeerde naar de plek waar zij haar fiets had geparkeerd. De fiets was met een slot bevestigd aan een steiger tegen een eetgelegenheid aan de Laan. Toen de schilders, die van de steiger gebruik maakten, hun werkzaamheden dinsdagochtend beëindigden en de steiger afbraken, zaten zij ineens met de fiets in hun maag. In overleg met de politie hebben de schilders de fiets met steiger en al meegenomen. Voor zover bekend heeft de eigenaresse van de fiets zich nog niet gemeld.

Gewonde bij steekpartij
Den Haag - Een 70-jarige inwoner van Den Haag is dinsdagmiddag tijdens een ruzie op de Vaillantlaan met een onbekend voorwerp in zijn arm gestoken. Het slachtoffer kreeg het omstreeks kwart voor vijf aan de stok met een voor hem onbekende man. Over en weer vielen klappen en de 70-jarige werd gestoken. Getuigen zagen de verdachte een woning binnengaan en daar kon de man even later door de politie worden aangehouden. Het gaat om een 60-jarige Hagenaar. De man is na verhoor weer vrijgelaten. De toedracht van de ruzie is nog onduidelijk.

Koop geen gestolen fiets
Den Haag - Een 21-jarige Hagenaar die voordelig dacht uit te zijn door een gestolen fiets te kopen op straat, kwam bedrogen uit. Politieagenten zagen op 6 maart omstreeks 16.00 uur de man op de Hengelolaan rondrijden op de fiets. Het viel hen meteen op dat het een nieuwe fiets was, maar dat er geen goed bevestigd slot op zat. De man bekende de fiets op straat te hebben gekocht van een onbekende man. Hij kreeg een proces-verbaal en de fiets is in beslag genomen.

'Literaire' inbreker aangehouden
Den Haag - De openbare bibliotheek aan de Leyweg oefende blijkbaar zo'n aantrekkingskracht uit op twee inbrekers, dat zij op donderdag 7 maart om 0.15 uur een inbraakpoging deden. Surveillerende politieagenten hoorden een harde klap en glasgerinkel en zag een 16-jarige Hagenaar bij een kapot raam staan. Tijdens de aanhouding van deze jonge inbreker wist de tweede inbreker te ontkomen.

Haastige spoed is zelden...
Den Haag - Tijdens twee snelheidscontroles op de Erasmusweg op 6 maart tussen 8.30 uur en 12.45 uur, werden 1.640 bestuurders gecontroleerd. 157 automobilisten kregen een bon voor het overschrijden van de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogste gemeten snelheid was 80 km/u.

16-jarige bedreigt leeftijdgenoten
Voorburg - Drie vrienden van 16 jaar uit Voorburg bevonden zich dinsdag 6 maart rond 13.00 uur op de Parkweg toen een voor hen onbekende 16-jarige Hagenaar op hen afkwam. De verdachte sprak de vrienden aan en dreigde hen te slaan met een knuppel. De agenten troffen de verdachte zonder knuppel aan. Getuigen hadden gezien dat hij die in een brievenbus verstopte. De politie nam het wapen in beslag en hield de verdachte aan. Aan het politiebureau bekende hij, waarop de agenten hem insloten.

Te hard tijdens werkzaamheden
Leidschendam - Surveillerende agenten zagen woensdagochtend 7 maart rond 03.00 uur een 21-jarige Hagenaar over de A4 rijden met een snelheid van 170 km/u. Op die locatie is 70 km/u toegestaan voor de veiligheid van de mensen die daar aan de weg werken. De politie nam zijn rijbewijs in en de verdachte kreeg een proces-verbaal.

Dronken man verliest voortanden
Wassenaar - Met een slok teveel op viel een 22-jarige man uit Wassenaar van zijn fiets. Hij reed op woensdagochtend rond 05.00 uur over de Papeweg toen hij viel en met zijn gezicht over het asfalt schaafde. Het slachtoffer miste een paar voortanden en had een wond op zijn kin. De politieagenten zochten nog naar de tanden, maar helaas tevergeefs. Het slachtoffer is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Inbrekers ontkennen betrokkenheid
Rijswijk - Verdachte omstandigheden op de Tamboerijnlaan leidden dinsdagavond rond 12.00 uur tot de aanhouding van twee jongens van 16 en 17 jaar uit Den Haag. Getuigen meldden dat de jongens in en uit een portiek liepen. Door een goed signalement trof de politie de verdachten aan op de Admiraal Helfrichsingel. Andere agenten vonden ondertussen een tas met inbrekerswerktuig aan bij de flat, waar de jongens zich eerder verdacht ophielden. Uit onderzoek bleek dat de verdachten geprobeerd hadden om in een kelderbox in te breken. De jongens ontkenden iedere betrokkenheid en zijn ingesloten voor nader verhoor.

Mister X rijdt te hard
Wateringen - Tijdens een snelheidscontrole zagen politieagenten dinsdag 6 maart rond 19.30 uur een 37-jarige man uit Bergschenhoek met 73 km/u over de Wippolderlaan rijden. Hier is 50 km/u toegestaan. Bij zijn staande houding kon hij zich niet legitimeren. Hierop moest hij mee naar het politiebureau en kreeg hij een bekeuring voor de snelheid en voor het feit dat hij zich niet kon legitimeren.

Volwassen man schopt 13-jarige
Naaldwijk - Een 11-jarige Naaldwijker dacht dat hij dinsdag 6 maart rond 17.45 uur een man van ongeveer 35 jaar op de gestolen fiets van zijn 13-jarige broertje zag rijden. De 11-jarige zag dat de man een tuin aan tuin aan de Dreeslaan in ging en haalde zijn grote broer op. Samen belden zij aan bij de woning van de man. De 13-jarige mocht in de tuin kijken of het echt zijn fiets was, maar moest al gauw toegeven dat dit niet zo was. Hierop voelde hij ineens pijnscheuten in zijn been. Bleek dat de man hem geschopt had. De twee broers wisten de tuin uit te rennen en verschenen later met hun vader op het politiebureau. De politie zoekt uit wat er precies gebeurd is.

68 automobilisten te snel
Naaldwijk - Tijdens een snelheidscontrole controleerde de politie op dinsdag 6 maart tussen 13.30 - 16.30 uur, 955 automobilisten op de Galgeweg. 68 passanten overschreden de maximumsnelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/u.

Politie zoekt getuigen straatroof
Delft - Politie Haaglanden zoekt getuigen van twee straatroven. Zondag 4 maart om 23.30 uur werd op het Componistenpad een 27-jarige Delftenaar beroofd van zijn fiets. Het slachtoffer fietste over het fietspad toen hij ter hoogte van het viaduct door twee personen tot stoppen werd gedwongen. De man rende weg en liet zijn fiets achter. Toen hij een dag later ging kijken was de fiets weg. Beide mannen waren circa 1.70 en 1.85 cm lang, hadden een donkere huidskleur en droegen beiden een jas met capuchon. Een 13-jarige jongen uit Delft werd dinsdag 6 maart om 12.15 uur in de Griegstraat beroofd van zijn gsm. De jongen liep met twee vriendjes in de richting van het Bartokpad toen ter hoogte van het Chinees restaurant een scooter hem tegemoet kwam rijden. De bestuurder van deze scooter griste de gsm van de jongen uit zijn hand en reed door richting de Martinus Nijhoflaan. De bestuurder droeg een jas met capuchon met witte bontkraag. Heeft u informatie die de politie hebt bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met de recherche in delft via 0900-8844. bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Verhuizing met hindernissen
Delft - Een 24-jarige Delftenaar had dinsdag 6 maart om 14.35 uur de nodige moeite met verhuizen. De man parkeerde zijn personenauto in het plantsoen aan de Sweelinckstraat. Door de hevige regenval zakte de auto in de modder en kon niet meer voor- of achteruit. Met enige moeite en veel modderspatten lukte het de man om samen met enkele vrienden het voertuig uit het plantsoen te halen. Politieagenten die schade aan het plantsoen constateerden gaven de man een proces-verbaal.

Beginnend bestuurder in de fout
Delft - Politieagenten hielden dinsdag 6 maart om 19.35 uur een 22-jarige automobilist uit Delft aan. De man reed over de Schoemakerstraat en agenten constateerden dat de man alcohol had gedronken,. Hij blies als beginnend bestuurder 215 ugl. De man had ook nog enkele zakjes drugs bij zich die hij moest afstaan. Voor beide feiten werd proces-verbaal opgemaakt.

Man botst op wegafzetting
Delft - Een 22-jarige automobilist uit Delft botste dinsdag 6 maart om 22.30 uur voor hem op een wegafzetting op de Mijnbouwstraat. De man had de wegafzetting niet gezien en botste frontaal op een aantal hekken. Zijn auto raakte daarbij zwaar beschadigd.

Fietser (15) gewond bij aanrijding
Zoetermeer - Een 15-jarige fietser uit Zoetermeer raakte dinsdag 6 maart om 08.00 uur gewond bij een aanrijding op de Weteringdreef. De jongen werd door een 28-jarige automobilist uit Zoetermeer op de kruising met de Vissendreef aangereden. De automobilist verklaarde dat hij de jongen over het hoofd had gezien. Het slachtoffer werd ter plaatse behandeld aan enkele lichte verwondingen.

Ruzie eindigt in de cel
Zoetermeer - Politieagenten die woensdag 7maart om 01.00 uur kwamen bemiddelen bij een ruzie aan de Aspergeakker hielden daarbij een 32-jarige Hagenaar aan. De man gedroeg zich recalcitrant richting de politieagenten. Nadat de agenten hadden geconstateerd dat de man nog 60 dagen hechtenis te goed had werd hij direct ingesloten. Daarmee kwam ook een einde aan de ruzie in de woning.

Politie zoekt getuigen bedreiging
Zoetermeer - Twee jongens kregen maandag 5 maart 20.30 ruzie in het winkelcentrum en renden een pizzeria aan de Lijnbaan binnen. De 41-jarige eigenaar probeerde de jongens de zaak te laten verlaten. Daarop escaleerde de situatie waarbij één of meerdere messen werden getrokken en bedreigingen werden geuit. Onduidelijk is nog wie wie met een mes bedreigde. De politie kon één verdachte, een 21-jarige Zoetermeerder, aanhouden en onderzoekt de toedracht. De politie komt graag in contact met getuigen die kunnen helpen bij het oplossen van deze zaak. U kunt contact opnemen met de recherche in Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via: 0800 - 7000.