Gemeente Lelystad

Miljoeneninvestering integraal huisvestingsplan onderwijs 2007-2016

Jaarlijks wordt door het college het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs (IHP) vastgesteld om te kunnen bepalen welke huisvestingsvoorzieningen getroffen worden voor het primaire onderwijs, het voorgezet onderwijs en de regionale expertisecentra.

Kredieten

Het college heeft besloten aan de raad te vragen de volgende kredieten beschikbaar te stellen voor huisvestingsvoorzieningen in het onderwijs: 17 miljoen euro voor uitvoering in 2007 en 200.000 euro ten behoeve van voorbereiding in 2008.

Het geld wordt ondermeer besteed aan:


* Nieuwbouw SO/VSO school voor Langdurig Zieke Kinderen (ten noorden van het Kofschip). De school is bedoeld als vervanging van de huidige schoolgebouwen (inclusief dependances) Herman Bekius en De Rede.

* Vervangende nieuwbouw voor De Zevenster. Door een klassenverkleiningsmaatregel van het Rijk en als gevolg van het feit dat sinds enkele maanden ook meervoudig gehandicapte kinderen op deze school moeten worden toegelaten, biedt het huidige schoolgebouw te weinig ruimte. Omdat uitbreiding op de huidige locatie niet mogelijk is, zal in het voorjaar worden gestart met onderzoek naar een nieuwe locatie.

* Aanpassing gebouw op praktijkonderwijsontwikkelingen op de school voor ZMOK De Anger.

* 8 nieuwe schoolwoningen in de Landerijen (16 lokalen en 4 lokalen voor kinderopvang/buitenschoolse activiteiten).
* Een tweede praktijkschool in Lelystad in 2011. De verwachting is dat er in dat jaar zo veel leerlingen zijn dat een tweede praktijkschool nodig is.

* Kwaliteitsimpulsen voor onder andere de Vuur toren, de Zandbank, Ichtus., Leatare, Kring en Schor. De scholen krijgen in samenwerking met de betrokken schoolbesturen een face-lift; niet alleen functioneel, maar ook technisch en qua uitstraling.
* Nieuwbouwvoorzieningen in Warande.

* Groot onderhoud schoolgebouwen Voortgezet Onderwijs.
---