Persberichten stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht, 07-03-2007

Oplichter actief

UTRECHT De politie kreeg eind februari vier aangiften binnen van oplichting.

De oplichting ging als volgt: een keurig verzorgde en beleefde blanke man van circa 20 tot 30 jaar oud, 1.85 meter lang, belt aan bij met name bejaarde mensen. Hij vraagt om geld voor benzine om zijn ouders van Schiphol op te kunnen halen, met de belofte dit terug te betalen. Hij betaalt het geld echter nooit terug.

Eind maart 2006 hield de politie op de Croeselaan een oplichter aan, die een soortgelijk verhaal vertelde. Dankzij alerte bewoners op de Balijelaan die de zaak niet vertrouwden en de politie waarschuwden, kon deze oplichter destijds aangehouden worden. Op het bureau bekende deze man 23 soortgelijke zaken. De politie vermoedt dat het nu waarschijnlijk weer dezelfde man is. Toch hoopt de politie door burgers te waarschuwen meerdere aangiften te voorkomen en de verdachte snel aan te houden.

Mensen die iets soortgelijks is overkomen en daadwerkelijk slachtoffer zijn geworden, of mensen die meer kunnen vertellen over de identiteit van de oplichter, worden verzocht contact op te nemen met de politie van bureau Marco Polo: telefoon 0900-8844.

Grote hoeveelheid hash aangetroffen

UTRECHT - Op vrijdagmorgen 2 maart heeft de politie in een box een grote hoeveelheid hash aangetroffen.

Omstreeks 11.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er vermoedelijk een grote partij verdovende middelen lag opgeslagen in een kelderbox aan de van Heukelomlaan. De politie stelde een onderzoek in en trof in totaal 57 kilo hash aan.

De 38-jarige bewoner was op het moment van de zoeking niet thuis maar melde zich zaterdag 3 maart aan het bureau. De man verklaarde de verdovende middelen voor een ander persoon te bewaren. De waarde wordt op enkele honderd duizenden euros geschat. De verdachte werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Bestuurder onder invloed hardleers

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 maart een man aangehouden die maar liefst voor de achtste keer onder invloed zijn auto bestuurde.

Tijdens de surveillance controleerden agenten een automobilist op het Kardinaal Alfrinkplein. Na een eerste blaastest bleek dat de bestuurder te veel had gedronken. Navraag bij de meldkamer leerde dat de 23-jarige bestuurder uit Utrecht al reeds zeven maal eerder voor het rijden onder invloed was aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse745 ug/l uit. De Utrechter werd met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur naar huis gestuurd.

Gewapende overval

UTRECHT Woensdagmorgen vond bij een supermarkt aan de Euterpedreef een gewapende overal gepleegd.

Rond 07.00 uur probeerden twee onbekende personen een medewerkster van de supermarkt onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen te dwingen geld af te geven. De verdachten zijn zonder buit in onbekende richting verdwenen. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Atoomweg vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Een 46-jarige vrouw uit Vleuten reed met haar auto over de Kobaltweg en wilde rechtsaf de Atoomweg opdraaien. De vrouw had hierbij een 61-jarige automobilist uit Tiel over het hoofd gezien, waardoor een aanrijding ontstond. Beide autos raakten zwaar beschadigd. De vrouw raakte gewond aan haar hoofd en vermoedelijk nek en werd voor onderzoek naar het Ouderijnziekenhuis gebracht.