Politie Hollands Midden

Datum: 7 maart 2007

Katwijk Diefstal met geweld De politie doet onderzoek naar diefstal met geweld op een 54 jarige bewoner van een woning aan de Wega. Woensdagavond 6 maart rond 22.40 uur opende hij de deur op aanbellen van naar later bleek twee personen. De twee drongen direct de woning binnen en vroegen de bewoner om geld. Ook kreeg hij klappen waardoor hij lichte verwondingen aan het gezicht opliep. Nadat de man zijn portemonnee had afgegeven vertrokken de twee. De politie is direct begonnen met een onderzoek. De technische recherche van Politie Hollands Midden heeft in de woning een sporenonderzoek gehouden. Tot op heden ontbreekt nog ieder spoor van de daders.

Leiden Autoinbreker rijdt onder invloed De politie heeft woensdag 7 maart op de Bachstraat een 44 jarige man uit Leiden aangehouden. De politie was op zoek naar hem en zijn auto waarin hij reed, nadat er rond 02.20 uur aan de Corellistraat was gezien dat hij daar in een geparkeerde auto inbrak. Een ruit werd ingeslagen. Een buurtbewoner zag dit en belde de politie. Aan de hand van het signalement en de beschrijving van de auto waarin hij weg was gereden, wist de politie hem op de Bachstraat te acherhalen. De eigenaresse van de auto waarin was ingebroken werd verrast door een belletje van de politie, maar mist tot op heden nog niets uit de auto. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Bij de aanhouding rook de politie dat de verdachte vermoedelijk gedronken had. Een blaastest stelde dit even later vast. De daarna gehouden ademanalyse gaf als uitslag een waarde aan van 475 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt hiervan een afzonderlijk proces-verbaal op.

Leiden Politie vordert rijbewijs in De politie heeft woensdag 7 maart het rijbewijs ingevorderd van een 32 jarige automobilist uit Leiden. Rond 01.10 uur werd hij op de Van Speykstraat door agenten gecontroleerd en werd drankgebruik vastgesteld. De uitslag van de ademanalyse was 590 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op.

Bodegraven Politie vordert rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 22 jarige automobilist uit Bodegraven. Hij werd woensdag 7 maart rond 02.15 uur op de Dammekant door agenten gecontroleerd. Daarbij bleek van drankgebruik. Zijn ademanalyse liet een uitslag zien van 400 ug/l. Omdat de verdachte beginnend bestuurder was werd zijn rijbewijs ingevorderd. Daarnaast was het niet de eerste keer voor deze verdachte dat hij met teveel drank op een auto bestuurde. In mei en juli van 2006 kreeg hij proces-verbaal voor 665 ug/l en 385 ug/l.

Gouda Auto tegen boom De politie doet onderzoek naar de toedracht van een ongeval op de Goudse Poort. Daar reed dinsdagavond rond 22.35 uur een auto die bestuurd werd door een 28 jarige man uit Gouda tegen een boom. Zowel hij als zijn 27 jarige inzittende die eveneens uit Gouda komt, raakten daarbij gewond. De bestuurder werd met zware verwondingen overgebracht naar het UMC en zijn inzittende met onbekend letsel naar het Groene Hart Ziekenhuis. De politie vraagt getuigen van het ongeval te bellen met de politie in Gouda-Centrum via 0900-8844.

De auto van het slachtoffer reed komende vanaf de A12 over de Goudse Poort in de richting van de Burgemeester van Reenensingel. Door nog onbekende oorzaak raakte hij terhoogte van het benzinestation van de weg en botste op een boom. De bestuurder kwam daarbij in zijn voertuig bekneld te zitten. De brandweer heeft hem bevrijd. De politie sloot de Goudse Poort enige tijd af en leidde het verkeer om.

Nieuwerkerk a/d IJssel Woninginbraak De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Koningin Julianastraat. Op woensdag 6 maart tussen 14.30 en 19.40 uur brak men in. Bij de inbraak zijn een video- en fotocamera en sieraden gestolen. De politie heeft direct een buurtonderzoek gehouden. Tot op heden heeft ook die informatie nog niet tot de aanhouding van de dader(s) geleid.

Zevenhuizen / Benthuizen Snelkraken bij bedrijven Boskoop / Bodegraven De politie doet onderzoek naar vier snelkraken die in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 maart plaatsvonden en die in uitvoering veel gelijkenis vertonen. Omdat ze ook in tijd en route elkaar opvolgden, sluit de politie niet uit dat het hier om een zelfde dadergroep gaat die zich met een auto van bedrijf naar bedrijf verplaatste. Aanhoudingen zijn echter nog niet verricht.

Zevenhuizen - Rond 23.50 uur werd een schuifdeur van een shop van een benzinestation aan de Swanlaweg ingeslagen. Binnen lukte het niet om het glas van een vitrine waarachter zich sigaretten bevonden te breken waarna men weer vertrok. Benthuizen - Rond 00.35 uur werd een ruit ingeslagen van een benzinestation aan de Hogeveensweg. Binnen wist met rond de 100 pakjes sigaretten buit te maken. Boskoop - Aan de Dorpsstraat werd rond 01.05 uur geprobeerd een ruit van een kledingwinkel te vernielen. Waarschijnlijk omdat de eigenaar van de winkel voor het raam verscheen van zijn boven de winkel gelegen woning, vertrokken de snelkrakers weer. Bodegraven - Aan het Raadhuisplein werd een ruit van een kopieerwinkel rond 01.30 uur ingeslagen. Uit de winkel werden twee LCD schermen met een afmeting van ongeveer 80 centimeter gestolen.

Nieuwerkerk a/d IJssel Aanhoudingen na verdachte omstandigheden De politie heeft woensdag 7 maart in Capelle aan den IJssel drie mannen in een auto aangehouden. De politie kreeg rond 02.50 uur een melding dat in een tuin aan de Prins Mauritssingel in Nieuwerkerk aan den IJssel een man was gezien die mogelijk op het punt stond om in te breken. Toen hij door had dat hij gezien was ging hij er vandoor. Aan de hand van het signalement en aanwijzingen dat hij een auto was gestapt wisten de agenten de auto met daarin drie mannen, een 20 jarige uit Capelle aan den IJssel en twee mannen uit Rotterdam van 20 en 21 jaar, in Capelle te onderscheppen. Met assistentie van de politie Rotterdam - Rijnmond werd het voertuig onderzocht. In de auto werden schroevendraaiers, handschoenen en bivakmutsen gevonden. Bij antecedentencontrole bleek dat de mannen bekenden van de politie waren. Zij zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

--------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --