Politie Gelderland-Midden

Politie pakt drie verdachten op na beroving Arnhemse (71)
Publicatiedatum: 7-3-2007 11:06:31

ARNHEM - Drie Arnhemse jongens (twee van veertien en een van vijftien) zijn dinsdagavond opgepakt op verdenking van de beroving van een 71-jarige vrouw in de wijk Monnikenhuizen in Arnhem. Het trio kon dankzij een alerte getuige in de kraag worden gevat.

De jongens zouden even voor zeven uur op de Geelgorslaan nabij de Zaslaan de tas van het slachtoffer uit handen hebben gerukt en er vervolgens mee vandoor zijn gegaan. Een getuige die het zag gebeuren zette met zijn auto de achtervolging in en wist een van de jongensop de Bonte Wetering in de kraag te vatten. Op dat moment passeerden er twee agenten die door de getuige werden gewenkt. Die namen de jongen over. De andere twee verdachten werden later op de avond aangehouden. Ook het slachtoffer werd nog op de plaats van het voorval aangetroffen. De buit is nog spoorloos. De drie jongens zijn in verzekering gesteld.
(07-035462)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Stroomuitval na vernieling, verdachte aangehouden
Publicatiedatum: 7-3-2007 11:05:09

ARNHEM - Als gevolg van vernieling van een lantaarnpaal is in de nacht van dinsdag op woensdag in een aantal panden aan de Klarestraat in de Arnhemse binnenstad de stroom uitgevallen. De politie heeft een 36-jarige man uit Wolfheze opgepakt op verdenking van vernieling. Even na middernacht kwam bij de politie de melding dat op de kruising van de Beekstraat met de Nieuwstad een man lantaarnpalen zou vernielen. Agenten troffen kort daarna op de Klarestraat de Wolfhezenaar aan. Volgens getuigen zou hij tegen enkele lantaarnpalen hebben getrapt. Op de Nieuwstad werd een scheef staande lantaarnpaal aangetroffen. Volgens enkele buurtbewoners was bij hun ook de stroom uitgevallen. De Wolfhezenaar werd meegenomen naar het politiebureau en daar ingesloten. De politie heeft het energiebedrijf gewaarschuwd om naar de stroomstoring en de vernielde lantaarnpaal te kijken. (07-035571)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie treft hennepkwekerij aan in woning

Publicatiedatum: 7-3-2007 11:03:42

ARNHEM - In een woning in de Arnhemse wijk Spoorhoek heeft de politie dinsdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. De zaak kwam aan het licht na een melding van een verdachte situatie bij het pand. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen troffen zij een opengebroken voordeur aan. Binnen bleek niemand te zijn. Wel zagen de agenten dat de woning was ingericht voor de hennepteelt. De hennepplanten bleken echter verdwenen. Door het energiebedrijf werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. De hennepkwekerij werd uit de woning gehaald en is later vernietigd. Naar de verantwoordelijken voor het in bedrijf hebben van de kwekerij wordt nog gezocht. (07-035132)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Duo aangehouden na vernielingen aan autos

Publicatiedatum: 7-3-2007 11:02:14

VELP/ARNHEM - Een achttienjarige Arnhemmer en een negentienjarige jongen uit Malden zijn in de nacht van dinsdag op woensdag door de Velpse politie aangehouden op verdenking van vernieling van enkele geparkeerde autos. De twee werden omstreeks half twee na een melding op de IJssellaan in Arnhem aangetroffen. Getuigen hadden even daarvoor melding gemaakt van het feit dat er op de Waterstraat vernielingen zouden worden aangericht aan geparkeerde autos. Aan de hand van een signalement werd het verdachte duo even later lopend aangetroffen. Op de Waterstraat en de IJsselstraat in Velp werden zeker vier autos aangetroffen met beschadigde spiegels. De beide jongens zijn voor nader onderzoek ingesloten.
(07-035579)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Scholier opgepakt met gestolen fiets

Publicatiedatum: 7-3-2007 11:00:25

ARNHEM - Een vijftienjarige Arnhemse scholier is dinsdagochtend door de politie aangehouden wegens het in bezit hebben van een gestolen fiets. De knaap had aanvankelijk tegenover de politie verklaard de fiets te hebben gekocht voor 10 euro van een kennis. Later bekende hij de fiets zelf te hebben gestolen. De directeur van de school waarschuwde de politie toen de jongen de fiets op school te koop aanbood. Over de herkomst van de fiets werd echter getwijfeld. De jongen moest mee naar het politiebureau en werd over het bezit van de fiets aan de tand gevoeld. Uiteindelijk bekende de jongen de fiets een dag eerder te hebben gestolen bij een winkelcentrum in Arnhem-Zuid. De fiets bleek eigendom te zijn van een 59-jarige Arnhemse. De vrouw had nog geen aangifte gedaan.
(07-035138)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Drie verdachten aangehouden na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 7-3-2007 10:59:40

ARNHEM - Door de Arnhemse politie zijn dinsdag drie verdachten aangehouden na meldingen van winkeldiefstallen. Bij een warenhuis aan de Ketelstraat liep een veertienjarig meisje uit Arnhem tegen de lamp nadat ze door een beveiliger was betrapt. Ze zou enkele schoolspullen en een armband hebben gestolen. De Arnhemse bekende de diefstal. Op het Velperplein werd een 53-jarige Arnhemmer in de kraag gevat. Hij zou bij een warenhuis geprobeerd hebben een videocamera te stelen. Beveiligers taken er een stokje voor en droegen de man over aan de politie. De man had tegenover de politie verklaard wel van plan te zijn geweest de camera te stelen maar voor het verlaten van de zaak tot bezinning te zijn gekomen. Daarbij zou hij de buit hebben teruggelegd. Een 26-jarige vrouw uit Arnhem werd in winkelcentrum Kronenburg aangehouden nadat ze voor ruim 40 euro aan speelgoed zou hebben gestolen. De vrouw bekende en kreeg van justitie een dagvaarding.
(07-035318/035363/035374)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---