Persberichten Rijn & Venen, 10.55 uur

Utrecht, 07-03-2007

Winkelinbraak

MONTFOORT In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 maart werd een verdachte aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak.

Rond 01.30 uur meldde een getuige dat twee mannen kennelijk probeerden in te breken bij een winkel aan de Hoogstraat. Agenten zagen bij hun komst een verdachte bij de bewuste winkel wegrennen in de richting van de Hofstraat. Daar sprong hij op zijn bromfiets, probeerde hem te starten, maar toen dat niet lukte, zette hij het weer op een lopen.

Een agent rende achter hem aan en wist de verdachte, een 21-jarige jongeman uit IJsselstein, aan te houden. Zijn bromscooter werd in beslag genomen. De verdachte en het voertuig werden naar het politiebureau overgebracht.

In de omgeving werd een onderzoek naar de tweede verdachte ingesteld, maar hij werd niet meer aangetroffen. Bij de winkel bleek inderdaad te zijn gepoogd in te breken.

Bromfietser gewond

MIJDRECHT Op dinsdag 6 maart raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 20.40 uur reed een 21-jarige automobiliste uit Aalsmeer over de Groot Mijdrechtstraat, komende uit de richting van de Constructieweg. Op de T-kruising met de Industrieweg verleende zij geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 18-jarige bromfietser uit Amsterdam, met een aanrijding tot gevolg.

De bromfietser liep letsel aan zijn benen en rug op en werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. Hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Verkeerde pillen

VINKEVEEN Op dinsdag 6 maart wilde een man een doosje pillen ruilen Toen dat niet mogelijk bleek, ging hij uit zijn dak.

Aan het eind van de middag kocht een klant een doosje medicijnen bij een winkel aan de Plevierenlaan. Hij betaalde en verliet de winkel. Vlak daarna kwam de man terug en zei het doosje pillen te willen ruilen. Hem werd door een winkelmedewerkster gezegd dat dit niet mogelijk was, omdat uit veiligheidsoverwegingen nooit medicijnen worden geruild. De man wilde toch de pillen ruilen, waarop de bedrijfsleider erbij werd geroepen. Ook hij legde nog een keer uit dat er niet kon worden geruild en de reden daarvoor. Daarop liep de klant boos de winkel uit.

Nog geen tien minuten later kwam de man de winkel weer binnen. Hij wilde zijn geld terug en zei tegen de winkelmedewerkster dat hij de winkel anders zou verbouwen. Vervolgens gooide hij medicijnen uit diverse stellingen op de grond, waarbij meerdere potjes kapot vielen. Een klant kwam de medewerkster te hulp en vervolgens kwam ook de bedrijfsleider naar hen toe. Zij probeerden de verdachte de winkel uit te werken, terwijl 112 werd gebeld. Het lukte hen de man naar buiten te duwen, waarna hij lopend verdween.

De verdachte was een blanke man van rond van 55 jaar oud, 1.70 1.75 meter, slank postuur, onverzorgd grijzend haar, brildragend. Hij droeg een donkerblauwe jas.

Getuigen of mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Begripvolle automobilisten

WOERDEN Op dinsdag 6 maart werd een snelheidscontrole op de Wulverhorstbaan gehouden.

De controle vond van 11.00 uur tot 12.00 uur plaats en van 14.00 uur tot 14.30 uur. In verband met wegwerkzaamheden geldt daar een maximumsnelheid van 30 km/u. Zestien automobilisten hielden zich niet aan die maximumsnelheid. De bestuurder met de meeste haast reed maar liefst 70 km/u. De wegwerkers waren zeer te spreken over de snelheidscontrole. Op één na alle bekeurde automobilisten toonden begrip voor de controle en gaven aan in het vervolg beter op hun snelheid te letten.

Aanrijding

MAARSSEN Op dinsdag 6 maart raakte een automobilist gewond bij een aanrijding.

Rond 15.10 uur reed een 36-jarige automobiliste uit Maarssen vanaf het Valkenkamp de Vogelweg op. Daarbij verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 24-jarige automobilist uit Maarssen, met een aanrijding tot gevolg. De auto van de automobilist begon te tollen en en raakte daarbij een lantaarnpaal en verkeersbord. Rondvliegend glas beschadigde de auto van een 30-jarige automobiliste uit Maarssen.

De 24-jarige automobilist werd met letsel aan zijn gezicht en oog per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Vuilnisauto te water

TIENHOVEN Op dinsdag 6 maart raakte een vuilnisauto te water. Daarbij kwam de chauffeur bekneld te zitten.

Rond 10.40 uur reed een 37-jarige chauffeur uit Maarssen met een vuilnisauto over de Nedereindsevaart. Door nog onbekende oorzaak kwam de vrachtwagen op de smalle weg met de rechterwielen in de zachte berm. De vuilnisauto gleed langzaam de berm in, kantelde en belandde op zijn rechterzijkant in de vaart. De chauffeur kwam daarbij vast te zitten in de cabine.

Een politieman ging te water om de Maarssenaar bij te staan. De brandweer kwam met meerdere eenheden, waaronder een duikteam, ter plaatse. Tevens werd de komst van een traumahelikopter verzocht.

Het slachtoffer werd door de brandweer uit de cabine bevrijd. Hij werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Hij is daar met rug-, nek- en beenletsel opgenomen.