Gemeente Langedijk


7 March 2007

Wisselingen in gemeenteraad

Amper een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen doen zich de eerste wisselingen voor binnen de gemeenteraad van Langedijk. Drie raadsleden hebben om persoonlijke redenen besloten hun functie binnen de gemeenteraad (tijdelijk) neer te leggen dan wel een andere invulling daaraan te geven.

Onvrede met de gang van zaken binnen de partij heeft Hans de Graaf doen besluiten met onmiddellijke ingang uit Hart voor Langedijk/D'66 te stappen. Volgens De Graaf ontbreekt het wederzijds aan vertrouwen, waardering en respect om nog verder te kunnen samenwerken. Hans de Graaf behoudt zijn zetel in de gemeenteraad en zal hierin opereren als eenmansfractie, maar zal zich wel oriënteren op mogelijke samenwerkingsverbanden. Hans de Graaf is vanaf 1994 raadslid en was van 2002 tot en met 2006 wethouder in de gemeente Langedijk.

Nancy Kabalt (VVD) heeft per 1 maart haar functie als gemeenteraadslid neergelegd. Zij heeft aangegeven het politieke werk niet te kunnen combineren met haar baan als marketing-manager bij Nuon in Arnhem, daarom stelde haar raadszetel beschikbaar. Kabalt was vijf jaar lid van de raad. Het laatste jaar was zij fractievoorzitter. Siem Groot wordt voorlopig de voorzitter van de fractie. In de raadsvergadering van 6 maart 2007 treedt naar verwachting Annette Kooiman-de Haan aan als raadslid van de VVD in Langedijk. Zij is bestuurslid van de VVD en lid van de commissie wonen werken en verkeer.

Martin Wagenaar (Kleurrijk Langedijk) treedt wegens ziekte tijdelijk terug als raadslid. Dit is wettelijk mogelijk voor maximaal 16 weken. In zijn plaats wordt voor deze ziekteperiode de heer Nico van der Wel benoemd.

In de raadsvergadering van 6 maart heeft het onderzoek van de geloofsbrieven van Annette Kooiman-de Haan en de heer Nico van der Wel plaatsgevonden.