Gemeente Teylingen

ontwerp-bestemmingsplan bebouwde kom Warmond

Nieuwe uitgangspunten voor ontwerp-bestemmingsplan bebouwde kom Warmond

07 maart 2007

PERSBERICHT 7 maart 2007 - Op het eerste ontwerpbestemmingsplan bebouwde kom Warmond zijn zo'n 600 zienswijze binnengekomen. Op basis van deze informatie en de afspraken die gemaakt zijn in het coalitieakkoord zijn nieuwe uitgangspunten voor het ontwerp-bestemmingsplan opgesteld.

Ook komen er in het nieuwe plan kaderstellende richtlijnen om de ontwikkelingen in dit gebied te beperken. Het plan zal rond de zomerperiode ter inzage komen te liggen, waarbij de gemeente rekening houdt met de vakantieperiode.

In de zes weken dat het eerste ontwerpbestemmingsplan bebouwde kom Warmond, of kortweg Komplan Warmond, ter inzage heeft gelegen, zijn zo'n 600 zienswijze ingediend. Een belangrijk deel hiervan heeft betrekking op de locatie De Krogt en het eiland Koudenhoorn.

Er is veel maatschappelijke weerstand tegen het bebouwen van de locatie De Krogt en tegen de voorstellen die een aantasting van het eiland Koudenhoorn betekenen. Om die reden is bij het formuleren van de nieuwe uitgangspunten ook rekening gehouden met de afspraken uit het coalitieakkoord. Dit betekent dat van de wijzigingsbevoegdheden voor bepaalde locaties alleen gebruik wordt gemaakt als er concrete plannen voor die locaties bestaan.

De wijzigingsbevoegdheid voor woningbouw op de locatie De Krogt is geheel uit het Komplan geschrapt, omdat op deze locatie eigenlijk geen ruimte is voor woningbouw. Wel is er aangemerkt dat deze locatie geschikt is voor parkeren of recreatiedoeleinden.

Het eiland Koudenhoorn is erg belangrijk voor recreatie en daarom is er in het nieuwe Komplan geen ruimte voor auto's op dit eiland.

De uitgangspunten voor ontwikkelingen in de bebouwde kom zijn ingrijpend bijgesteld. Daar waar het oorspronkelijke ontwerpbestemmingsplan gericht was op ruime ontwikkelingen, is nu voorgesteld om de ontwikkelingen te beperken. In het aangepaste plan komen voor deze ontwikkelingen kaderstellende richtlijnen.

Het college van Burgemeester en Wethouders brengt de vernieuwde uitgangspunten op 19 april a.s. ter kennis van de Commissie Ruimte.

Gemeentewinkel